PRVA HRVATICA

Ivana Martinčić ušla u povijest kao prva glavna sutkinja u HNL, a sada će voditi i ogled kvalifikacija za Euro

Još jedno veliko priznanje za Koprivničanku.

13:34h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Utakmica HT Prve lige između Gorice i Hrvatskog dragovoljca ušla je u povijest jer je njome, u ulozi glavne sutkinje, upravljala Ivana Martinčić.

– Veliki je to dan za Ivanu Martinčić, ali i za kompletan Hrvatski nogometni savez. Rekao sam u puno navrata da želimo ići u korak sa svijetom po svim pitanjima, a ovo je samo jedan od načina da to konkretno i pokažemo. Širimo vidike svakog dana, pokazujemo našim susjedima, ali i mnogima u Europi da radimo na svim poljima, a naravno da je Ivana svojim radom zaslužila takvu priliku. Vjerujem da će njezin uspjeh potaknuti mnoge, pa i nas u HNS-u, da ženskom nogometu u Hrvatskoj svi zajedno damo više pozornosti – rekao je tada za Sportske novosti predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.

Par dana kasnije, HNS je objavio kako će Koprivničanka biti prva Hrvatica kao glavna sutkinja U-21 kvalifikacijskog susreta za Europsko prvenstvo 2023. godine. Poznato je kako je riječ o listopadskom terminu kvalifikacija, ali ne konkretno o kojoj utakmici.