Ivo Josipović posjetio Koprivnicu

14:12h
0
Snimio: Marijan Sušenj

Ivo Josipović, kandidat SDP-a za predsjednika Republike Hrvatske, posjetio je danas u sklopu izborne pretkampanje Koprivniko-križevačku županiju.

Prijepodne je proveo na Zrinskom trgu u Koprivnici, gdje je nakon druženja s građanima novinarima rekao što misli o aktualnim aferama koje potresaju najveću Hrvatsku prehrambenu kompaniju:

– Podravka je još jedan u nizu primjera privatizacijskog kriminala. Ne želim govoriti o pravnoj odgovornosti bivšeg potpredsjednika vlade Damira Polančeca, to neka rade mjerodavne institucije, no njegova politička odgovornost je neupitna i zato je dobro da se maknuo.

Podršku kandidaturi Ive Josipovića za predsjednika dao je i koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić. Snimio: Marijan SušenjTakođer, kazao je kako je traženje gradonačelnika Zvonimira Mršića da država prepusti Gradu Koprivnici upravljanje sa 25% vlasničkog udjela u Podravki opradano te da je sada najvažnije da se tvrtki osiguraju uvjeti za brzi oporavak od štetnih posljedica brojnih afera. Na novinarsko pitanje koji će problem prvo krenut ako naslijedi aktualnog predsjednika Stjepana Mesića Josipović je odgovorio da će prvenstvo imati borba protiv korumpiranosti:

– Korupcija je najveće zlo Hrvatske, godišnje nas košta više od 12,5 milijardi kuna i lako je zamisliti koji bi sve problemi bili riješeni da taj novac završi gdje mu je mjesto. Sklopio sam s građanima savez u borbi protiv korupcije i kriminala i taj savez će pobijediti.

Josipović se osvrnuo i na kandidaturu Milana Bandića za predsjednika Republike Hrvatske, naglasivši da je to njegovo pravo no da je Bandić samo još jedan od kandidata koje će pobijediti. Za kritike koje je predsjednik SDP-a Zoran Milanović izrekao na račun Bandića zbog njegovog trošenja zagrebačkog proračuna na predizbornu predsjedničku kampanju te namjerno izazivanje sukoba zbog osobnih interesa Josipović je, pak, rekao kako ne znače je SDP u krizi i da stranci prijeti raskol.

Ivo Josipović proveo je nekoliko minuta i na štandu predsjedničkog protukandidata Nadana Vidoševića. Snimio: Marijan Sušenj– Bandić na izbore izlazi kao nezavisan kandidat, a SDP je, unatoč neslaganjima i raspravama i dalje stabilna stranka.

Prema planu obilska Podravine i Prigorja Ivo Josipović će danas popodne obići i Đurđevac te Križevce.