4.6 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ZELENA KOPRIVNICA

Iz boravaka smo izbacili stare borove, dio drvaca baca se u Šodericu gdje će biti od velike koristi ribama
I

Građani drvca mogu odložiti na zelene otoke do sljedećeg ponedjeljka, 16. siječnja, a mogu ih i sami dovesti na Kompostanu Herešin

Ne propustite

Ovog je tjedna na području Koprivnice počeo odvoz starih božićnih drvaca koje građani mogu odložiti na jedan od 62 zelena otoka u gradu.

- Oglas -

Odbačena drvca od ponedjeljka s tih lokacija sakupljaju radnici Komunalca, odnosno njihovog Sektora zelenih površina te ih odvoze na Kompostanu Herešin. Tu ih usitnjavaju i zajedno s ostalim biootpadom pretvaraju u kompost prve klase DomKo.

No dio drvaca završio je na Šoderici gdje će ih članovi Zajednice sportsko-ribolovnih klubova Koprivnica iskoristiti kao buduća mrjestilišta riba. Naime, borovi se postavljaju na dno jezera gdje zaklon pronalazi riba smuđ i tu se mrijesti. Ovo je odličan i prirodan način prirodnog poribljavanja. Borovi će biti raspoređeni kod otoka na Šoderici i na još nekim jezerima te će pridonijeti povećanju populacije smuđa.

Građani drvca mogu odložiti na zelene otoke do sljedećeg ponedjeljka, 16. siječnja, a mogu ih i sami dovesti na Kompostanu Herešin.

- Oglas -

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

ludbreška atrakcija

FOTO/VIDEO Roda Pera nije odletjela na jug, o njoj ove zime brine Stjepan: Prirasla nam je srcu, građani ju hrane i neopisivo joj se...

Poznato je da rode iz naših u toplije krajeve sele krajem kolovoza. No jedna roda ostala je Ludbregu, a...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti