Iz Crne Gore odmah u Zelinu

09:00h
0
Rukometašice Podravke Vegete, uglavnom reprezentativke, u hotelu u Mojkovcu u Crnoj Gori gledaju finalnu utakmicu SP-a; pripreme služe da na EP- drugi gledaju njih // Snimio: Ivo Čičin-Mašansker

Podravkine reprezentativke odmah nakon povratka iz Crne Gore u ponedjeljak, od utorka 22. prosinca su dva dana u Zelini, gdje je izbornik Zdravko Zovko sazvao dvodnevno kontrolno okupljanje. Zovkovu pozivu odazvat će se Jelena Grubišić (Krim Mercator), Ivana Jelčić, Anita Gaće, Maja Kožnjak, Andrea Penezić i Ivana Petković (sve Podravka Vegeta), Nikica Pušić, Aneta Peraica, Petra Vrdoljak i Vesna Milanović-Litre (sve Lokomotiva), Ivana Vuković i Dina Havić (obje Zamet), Martina Pavić (Trešnjevka) i Sonja Bašić (Alcobendas). Dakle, među 15 pozvanih, pet je igračica Podravke Vegete. Bilo ih je šest, ali Miranda Tatari nakon ozljede živca na utakmici s Budućnosti T-Mobile u Podgorici u subotu, iako je dobila sve potrebne tretmane zahvaljujući fizioterapeutu Budućnosti, neće moći sudjelovati, već će vježbati u Koprivnici.

Osim Bašić i Grubišić, koje su slobodne ili oslobođene od klupskih obaveza, sve ostale igračice su iz hrvatske lige. Zovko će provjeriti neke igračice koje se nalaze na širem spisku. Za provjeru će poslužiti utakmica s juniorskom reprezentacijom Hrvatske, koja se također okuplja u Zelini.

Naime, izbornik juniorske rukometne ženske reprezentacije, trener Podravke Vegete Mato Matijević, također je sazvao kontrolno okupljanje u Zelini 22. i 23. prosinca. U stručnom stožeru je i Podravkina trenerica vratarki Barbara Stančin. Trenerica je Nataša Kolega.

Pozvane su Marta Žderić i Anita Poljak (obje Podravka Vegeta), Marija Karaula, Nikolina Grmoja, Iva Pongrac, Nataša Janković i Marija Milić (sve Sesvete Agroproteinka), Iva Kosanović (Lokomotiva), Mateja Šimičić (Trogir, Jelena Vidović (Sveta Nedelja), Ana Jajčević (Arena), Ana Marija Gugić (Sinj), Ines Kožarić i Lana Franković (obje Natura Agro), Petra Oštarijaš (Koka) i Katarina Ježić (Zamet).

U pričuvi, u slučaju pojedinačnih otkaza, a već ih ima nekoliko, su Antonija Jukić (Natura Agro), Marija Tus (Zamet), Ana Raić (Umag) te Andrea Čović, Lea Vukojević i Marijeta Vidak (sve Podravka Vegeta).

Sve rukometašice su u tzv. izlaznoj juniorskoj godini, a pozvane su i igračice sa šireg spiska, a provjera je zbog kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se 2010. godine igrati u Koreji. Kvalifikacije će biti u svibnju u Rumunjskoj, a uz Rumunjsku i Hrvatsku u skupini su Island i Francuska. Prve dvije reprezentacije plasirat će se na SP.

Juniorke će u Zelini odigrati dvije utakmice, jednu s A reprezentacijom, a drugu s domaćom Zelinom.

 

čitam...