unutarstranački problemi

Iz koprivničko-križevačkog Živog zida istupili svi članovi

12:30h
0
Koprivničko-križevački Živi zid // Foto: Živi zid
Koprivničko-križevački Živi zid // Foto: Živi zid

Iz županijskog Živog zida izašlo je kompletno aktivno članstvo, od čega 90 posto njih nastavlja svoje djelovanje unutar Slobodne Hrvatske s istom idejom i vrlo sličnim programom, rekao je Dražan Dizdar, jedan od pokretača nove inicijative.

Na nacionalnoj razini unutar Živog zida došlo je do stranačkog raskola pri čemu je dio aktivista prešao u novu građansku inicijativu Slobodna Hrvatska.

O situaciji u koprivničko-križevačkom ogranku pokušali smo razgovarati s Ivanom Pokupecom, predsjednikom, ali zbog zdravstvenih obiteljskih problema uputio nas je da se obratimo Dražanu Dizdaru, jednom od pokretača nove inicijative.

– Iz županijskog Živog zida izašlo je kompletno aktivno članstvo, od čega 90 posto njih nastavlja svoje djelovanje unutar Slobodne Hrvatske s istom idejom i vrlo sličnim programom – rekao je Dizdar.

Objasnio je da su se na ovakav istup odlučili zbog nedemokratskog unutarstranačkog vođenja kojim je vodstvo manipuliralo svojim aktivistima, ograncima i članovima.

– Slobodna Hrvatska Koprivničko-križevačke županije nastavlja se baviti istom problematikom, a to su prije svega blokirani i deložirani, zatim korupcija i krađa te neutemeljeno udomljavanje djece – kazao je Dizdar.

Podsjetimo, na području županije Živi zid imao je oko 300 članova, od toga ih je u Koprivnici bilo 150. Istupili su predsjednik Pokupec, Renato Tušek, dopredsjednik, Ivan Kunjek, tajnik, te članovi nadzornog odbora i svi aktivisti.

 

čitam...