-3.7 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
otrovne strelice

Iz lijeve koalicije poručili Korenu da počne piti Ginko: Naš župan sporo pamti, a još brže zaboravlja, svako imenovanje na neku funkciju je popraćeno aferama, a ne sjeća se ni osnivanja tvrtke kćeri Piškornice
I

Kao veliki ideolog zaboravio je činjenicu da je da prvi put postao župan onda kad je pokojni Friščić postao potpredsjednik Hrvatskog sabora, a istovremeno je na razini županije u koaliciji HSS bio s SDP-om, kaže Mađer.

Ne propustite

Na zanimljiv način počela je danas konferencija za medije koju su sazvali Predsjednik Kluba članova Županijske skupštine SDP-a, HL-a  Željko Vugrinec te Predsjednik Kluba članova Županijske skupštine HSS-a, Branko Mesarov.

- Oglas -

Na stolu su bile Ginko tablete koje se inače koriste za pamćenje i poboljšanje koncentracije. Namijenili su ih zapravo županu Darku Korenu.

– Naš župan sporo pamti, a još brže zaboravlja. Kao veliki ideolog zaboravio je činjenicu da je da prvi put postao župan onda kad je pokojni Friščić postao potpredsjednik Hrvatskog sabora, a istovremeno je na razini županije u koaliciji HSS bio s SDP-om. Onda kad je stranka opet išla u koaliciju s SDP-om, odjednom mu se ideologija nije poklapala i napušta stranku. Njegova ideologija je ona osobnog interesa, a jedna je i Piškornica. Zanimljivo je da ne zna što se događalo, no mogu potvrditi s obzirom na to da sam bio načelnik 16 godina, da je Mladen Jozinović svakodnevno hodočastio u Županiju, da je bio više nego mi načelnici koji smo zapravo trebali – kazao je Mladen Mađer, saborski zastupnik i predsjednik županijskog HSS-a

Presica HSS-a i SDP-a
Mladen Mađer // Foto: Ivan Brkić

Doveo je u sumnju županove tvrdnje da se ne sjeća osnivanja tvrtke kćeri Piškornice i isplate bonusa bivšem direktoru što je nazvao nebuloznim pa je upravo i zbog tog razloga poručio županu da mi trebao koristiti spomenute tablete.

- Oglas -

– Župan mora dati ostavku ako to nije znao jer je to dokaz tome da je nesposoban i to bi trebao voditi onda načelnik općine. Kao što je to bio pokojni Vrabelj. Kaže da sam ja u bunilu, da sam pomiješao lončiće, no to govori o njemu samome, da mu stvari izmiču kontroli. Svi mi znamo kakav je župan kad mu se to događa, postane nervozan i ne zna čak ni što govori. Isto tako, nekad smo bili najrazvijenija županija, a sad smo na dnu, s najviše nezaposlenih. Županije ne ide u dobrom smjeru – rekao je Mađer.

Osvrnuo se i na novi izbor ravnateljice Županijskih ljekarni, no smatra da cijeli postupak ima ‘rupa’ u provedbi.

– Nevjerojatno da se bivši ravnatelj ne sjeća da je mijenjan statut, a toga da se ne sjećaju ni Koren pa ni dožupan Sobota. To je odraz koliko HDZ pokazuje snagu i mišiće dok daju kandidata, a kojeg ja cijenim i poštujem, a ne upozori ga dožupan Sobota da je statut promijenjen. Oni ili ne razgovaraju ili je to smišljeno. Zanimljivo je da su se javila samo tri kandidata. Pa da li mi nemamo tog kadra ili se naši mladi ne javljaju jer znaju da je sve već unaprijed dogovoreno. Žalosno je da ravnateljica bude iz Ludbrega uz tolike nezaposlene u županiji, bez obzira na to što ju poštujem – oštar je Mađer.

Također, kazao je i da je dobio informaciju da će bivši ravnatelj Korošec ostati zaposlen kao savjetnik u ljekarni.

Presica HSS-a i SDP-a
Željko Vugrinec // Foto: Ivan Brkić

U njegovim tvrdnjama podržao ga je i županijski vijećnik SDP-a Željko Vugrinec.

– Postavljam pitanje županu može li kad imenuje neku osobu na neku funkciju napraviti to tako da nije popraćeno aferama. Unazad par mjeseci smo imali aferu s direktorom Piškornice i isplatom bonusa. Župan je rekao da on odgovorno i savjesno obavlja dužnost predsjednika Skupštine društva. Pa ako je tako, onda je odobrio i potpisivanje ugovora. Ako i dalje obavlja posao savjesno, onda bi trebao dati ostavku. Također, pitam ga, što je napravio da bi njegov kum vratio novac. Drago mi je da priča o investicijama u školstvu, no postavlja se pitanje nije li malo kasno došla ta energetska obnova škola, što se do sada čekalo. Trebaju nam nove investicije pa neka nam kaže što je s obrtničkom školom – ističe Vugrinec.

Branko Mesarov (HSS) inače načelnik općine Novo Virje smatra da bi Županija trebala u većoj mjeri komunicirati s načelnicima općina nego što to čini.

Presica HSS-a i SDP-a
Branko Mesarov //Foto: Ivan Brkić

– Dok je pokojni Friščić bio župan, imali smo sastanke do četiri puta godišnje. Prošle godine imali smo samo dva. Nasušna je potreba da komuniciramo jer ima niz zahtjeva koje moramo ispuniti, a ne možemo uz podršku županije. Primjerice, kada govorimo o gospodarenju otpadom i zbrinjavanju pasa lutalica. Naši su problemi sve veći jer konstantno izostaje liderska veza Županije. Ispada kao da nismo ni dio ovog kraja – kaže Mesarov.

Također, spomenimo i to da u Županijskoj skupštini više neće sjediti Zdravko Ivančan (HSS), načelnik općine Molve, a zamijenit će ga Mario Hudić (HSS), načelnik općine Koprivnički Bregi.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
čitam...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kašmirov kaput boje magnolije nije za svaki dan, Alenka ne treba povod za dobro se srediti

Kašmirov kaput boje magnolije nije za svakoga niti za svaki dan, no naša sugrađanka Alenka uvijek nam svojom pojavom...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti