mreža nezavisnih lista

Iz Mreže predstavili svoje mjere za poticanje poduzetništva, Flajs: Neka se radi, pa makar i u inat oporbi

Jedan od razloga ove press konferencije je i taj što je gradonačelnik Jakšić tjedan dana prije nadolazeće sjednice predstavio svoje mjere za poticanje poduzetništva, iako je upoznat s mjerama koje predlažu iz Mreže.

14:00h
0
Foto: Sanjin Bojić

Iz stranke Mreža nezavisnih lista sazvali su press konferenciju u kojoj su predstavili svoje mjere koje su ušle u Dnevni red nadolazeće sjednice Gradskog vijeća. Konferenciji su prisustvovali vijećnici Miljenko Flajs i Ivica Suvalj.

– Mjere koje su uvedene u Dnevni red ove sjednice predložene su još 16. siječnja, ali zbog tehničkih procedura i zakonskih rokova nisu ušle u prethodnu sjednicu Gradskog vijeća – započeo je Flajs.

Jedan od razloga ove press konferencije je i taj što je gradonačelnik Jakšić tjedan dana prije nadolazeće sjednice predstavio svoje mjere za poticanje poduzetništva, iako je upoznat s mjerama koje predlažu iz Mreže.

– Gradonačelnik je iznio svoje viđenje gospodarskih mjera. Zašto je to napravio sad, ako te njihove točke neće biti na ovoj sjednici? To je miniziranje naših odluka. Ako naša akcija potaknula njihovu reakciju, onda im na tome hvala. Mi ćemo i dalje biti proaktivni. Pogodili smo bitnu stvar. Mislim da bi gradonačelnik trebao čuti i moje mišljenje, jer svi radimo za dobrobit naših građana. Pozivam gradonačelnika na čvršću suradnju i zajedništvo, jer se ovdje ne radi ni o njemu, ni o meni, već o svim građanima – smatra Suvalj.

Mjere koje su predložili članovi Mreže odnose se na osnivanje Investicijskog tima pri Gradskoj upravi, Odluci o izmjeni Odluke o komunalnoj naknadi, Odluci o utvrđivanju vrijednosti boda za obračun komunalne naknade, Odluci o promjeni Odluke o komunalnom doprinosu na području Grada Koprivnice, Odluci o donošenju mjere naplate komunalnog doprinosa te Odluci o načinu dodjele prava građenja u poduzetničkoj zoni Dravska. 

– Nadamo se da će većina u Gradskom vijeću prihvatiti naše prijedloge. Neka se radi, pa makar i iz inata oporbi. Treba razgovarati, a ne biti tvrdoglav – zaključio je Flajs.

čitam...
Loading...