Demantij teksta:

Iz Podravke tvrde da Hrvoje Šlabek, u kolumni Životna opasnost, zlonamjerno iznosi laži

09:30h
0
Podravkina sedmerokatnica // Foto: Arhiva ePodravina.hr
Podravkina sedmerokatnica // Foto: Arhiva ePodravina.hr

‘Novinar je obvezan čitateljima iznositi točnu i provjerenu informaciju. Upravo suprotno, informacije koje se navode u Novinskom članku u potpunosti su netočne i neprovjerene, a sadržaj i ton Novinskog članka predstavlja klevetu, navode iz Podravke.

Iz Podravke smo u utorak poštanskim putem primili dopis pod nazivom: Zahtjev za objavu ispravka netočnih informacija povodom teksta objavljenog na portalu ePodravina.hr

Ispravak netočnih informacija odnosi se na kolumnu naziva Životna opasnost, objavljenu 16. svibnja 2016. godine.  Kolumna je dio iz serije kolumni Pod Isusekom, našeg gosta kolumnista Hrvoja Šlabeka.

Napominjemo da je kolumna utemeljena na osobnom iskustvu i stavovima kolumnista i ne mora odražavati stavove uredništva portala ePodravina.hr. Iz Podravke tvrde da je naš gost kolumnist zlonamjeran te iznošenjem laži čitatelje dovodi u zabludu.

Podravkino priopćenje, koje je potpisala Marinka Akrap, direktorica sektora Korporativnih i marketinških komunikacija, prenosimo u cijelosti:

“U novinskom Članku objavljenom na web portalu epodravina.hr od dana 16.05.2016. godine pod naslovom “Životna opasnost’, autora Hrvoja Šlabeka (u nastavku: Novinski članak), autor iznosi niz neistinitih informacija, kojima je cilj dovođenje u zabludu čitatelja te postojećih i potencijalnih potrosača jedne od najuspješnijih hrvatskih kompanija, a kroz pokušaj stvaranja negativne slike o poslovanju PODRAVKE, što ima za cilj isključivo nanošenje štete poslovnom ugledu PODRAVKE. lnformacije navedene u Novinskom članku jasno upućuju na to kako autor članka nije poduzeo bilo kakve radnje radi provjere istinitosti objavljenih informacija.

U Novinskom članku, koji je izrazito zlonamjeran i neprofesionalan, autor iznosi ozbiljne i neutemeljene optužbe na račun PODRAVKE, navodeći kako se radi o “osiromašenoj firmi”, čiji su “poslovni izvještaji fikcija, akvizicije promašaji, novih proizvoda nema, a nova tržišta otvaraju se samo v prezentacijama”, a povijest u zadnjih dvadeset godina je “povest promašaja izgovora, dezinvestiranja i otpuštanja, opcijskih dionica i privatizacijskog kriminala”.

Novinar je obvezan čitateljima iznositi točnu i provjerenu informaciju. Upravo suprotno, informacije koje se navode u Novinskom članku u potpunosti su netočne i neprovjerene, a sadržaj i ton Novinskog članka predstavlja klevetu i očito kršenje pravila novinarske struke i etike.

PODRAVKA je sa svojim visokokvalitetnim proizvodima prisutna na tržištu od 1947. godine te se razvila u jednu od vodećih kompanija u jugoistočnoj, srednjoj i istočnoj Europi. Brojni potrošači u vise od četrdeset država širom svijeta prepoznali su vrijednost Podravkinih proizvoda i poklonili joj svoje povjerenje. Povjerenje potrosača PODRAVKA smatra svojim najvećim uspjehom, a gradila ga je desetljećima kontinuirano ulažući u kvalitetu i sigurnost svojih proizvoda. Zahvaljujući tome, PODRAVKA je postala vodeći prehrambeni brand u regiji te općenito jedan od najpoznatijih hrvatskih brandova u svijetu.

Obzirom da dionice PODRAVKE d.d. još od 1998. godine kotiraju na uređenom tržištu Zagrebačke burze, svi se kvartalni, polugodišnji i godišnji financijski izvještaji o poslovanju Grupe PODRAVKA i PODRAVKE d.d. redovito objavljuju na web stranici društva www.podravka.com te Zagrebačke burze www.zse.hr.

Dakle, novinar je imao mogućnost uvida u cjelokupno poslovanje PODRAVKE iskazano u njezinim službenim financijskim izvještajima, ali je to zanemario, imajući samo za cilj da iznošenjem neistina i optužbi naruši poslovni ugled PODRAVKE.”

 

čitam...