Iz prometa za vikend isključeno 39 vozača

12:38h
0

Policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke i proteklog su vikenda provodili pojačane mjere nadzora prometa. Pritom su sankcionirali  ukupno 154 prometna prekršaja, od čega 16 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina, 23 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 9 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava (bez položenog vozačkog ispita), 3 prekršaja upravljanja pod zabranom, 8 prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom, 15 nekorištenja sigurnosnog pojasa i 7 nekorištenja zaštitne kacige.

Iz prometa je isključeno 39 vozača i 13 vozila. Devet osoba je dovedeno u prostorije policije i smješteno u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnih sredstava, dok su dva vozača uhićena i dovedena Prekršajnim sudovima u Koprivnici i Križevcima.

Najveća alkoholiziranost zabilježena je u subotu, 6. lipnja, u 3.40 sati u Koprivnici kad je 24-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,23 g/kg.

Najveće prekoračenje dopuštenih brzina zabilježeno je u subotu, 6. lipnja, u 1.15 sati u Sokolovcu, gdje je 30-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 109 km/h na mjestu gdje je brzina ograničena prometnim znakom na 60 km/h.