Iz solarija stigao demantij: Bojler se nije zapalio, a solarij je siguran za rad

16:15h
0
Vatrogasci u solariju // Foto: Koprivnica.net

Fotografija spornog bojlera poslana kao prilog demantijuIz koprivničkog solarija smještenog u poslovnoj zgradi Martinovka u Generalićevoj ulici u Koprivnici primili smo demantij kojeg je potpisao Dejan Vitanović. U dopisu upućenom našoj redakciji demantira se policijsko izvješće u kojem je navedeno kako je na bojleru u solariju došlo do požara, te se isto tako opovrgavaju prvotni neslužbeni izvještaji o mirisu plina koji se navodno osjetio na hodniku zgrade.

 

Navedeni dopis iz solarija prenosimo u cijelosti:

Prije svega, ono što je najbitnije napomenuti je da cijela situacija nije dovela u pitanje sigurnost klijenata i osoblja što je potvrđeno pri zaključenju postupka.

Cilj je izbjeći netočne natpise u novinama, a koji su se počeli pojavljivati uslijed nedovoljne informiranosti što u konačnici može dovesti do neželjenih sudskih sporova.

Do tehničke greške je došlo uslijed rada jednog od solarija koji se nalazi u istoj prostoriji kao i bojler. To je uslijed povećanog obujma rada navedenog solarija i povećanog protoka zraka između solarija i bojlera, uzrokovalo “nagaranje”, a ne zapaljenje bojlera, što je bitna razlika (u privitku vam dostavljamo fotografiju).

Napominjemo da se svi ostali solariji nalaze u zasebnim prostorijama te njihov rad niti na jedan način nije ugrožen.

U svakom slučaju, nije došlo do nikakvog zapaljenja niti do puštanja plina kako je navedeno.

Bojler je redovito servisiran i radi ispravno što je u svom izvještaju potvrdio i inspektor zaštite od požara i eksplozija Policijske uprave.

Daljna sigurnost nije upitna te smo odmah nastavili s normalnim radom kao i prije navedene situacije.

Dejan Vitanović