Iz tiska izašao 5. Koprivnički književni godišnjak

12:46h
0
ilustracija

Iz tiska je izašao peti jubilarni broj Koprivničkog književnog godišnjaka za 2010. godinu. Čak trideset i devet spisatelja poslalo je svoje radove; pjesme, eseje, priče i ulomke iz romana. Vrijedni prilog godišnjaku su kao i svake godine ažurirane bibliografije autora. Godišnjak ima 211 stranica što je za pedesetak stranica više nego u prethodnom broju. Novina ovogodišnjeg Godišnjaka su nove rubrike od kojih je posebno zanimljiva godišnji pregled književnih događanja u Koprivnici.

Uredništvo Godišnjaka je vrlo zadovoljno odazivom autora. Čitatelji se mogu susresti s bogatim izborom specifičnih poetika i uživati u kvalitetnoj pisanoj riječi. Autori su pokazali visoku dozu samokritičnosti poslavši za objavlivanje samo one radove za koje su smatrali da su dovoljno kvalitetni tako da je uredništvo zapravo odbacilo tek nekih desetak posto pristiglih radova. Najbolji odaziv autora do sada u ovom jubilarnom broju Godišnjaka potvrđuje potrebitost ovakvog izdanja, a nova imena i sve kvalitetniji prilozi da je koprivničko književno stvaralaštvo u uzlaznoj putanji.

Promocija Koprivničkog književnog godišnjaka 2010. održat će se u petak 18.02.2011. u 19 sati u Gradskoj vijećnici. Nakon uobičajeno kratke promocije godišnjaka održat će se okrugli stol na vrlo zanimljivu temu «Inspiracija u književnosti» za koju će uvodne referate pripremiti uredništvo Godišnjaka. Ovogodišnja tema okruglog stola se na neki način nastavlja na prošlogodišnju temu «Granice književnosti».

 

Pozivaju se svi zainteresirani da dođu na promociju godišnjaka, upoznaju autore osobno i naravno nabave godišnjak po popularnoj cijeni od svega 40,00 KN.