najavljene zamjene

Iz Vlade potjerano troje ministara, Nada Murganić, Gabrijela Žalac i Tomislav Tolušić

Plenković se nakon sastanka u HDZ-u nije htio obratiti novinarima, ali je najavljeno da će dati izjavu na Markovom trgu nakon sastanka s koalicijskim partnerima koji bi trebao početi u 20:30 sati.

22:11h
0
Foto: kckzz.hr

Iz Vlade odlaze Gabrijela Žalac, Tomislav Tolušić i Nada Murganić, objavljeno je nakon sastanka u HDZ-u, piše Index.hr.

Sve troje smijenjenih ministara napustilo je središnjicu HDZ-a. Gabrijela Žalac je bez riječi prošla pored novinara, a Tomislav Tolušić i Nada Murganić dali su kratke izjave.

Tomislav Tolušić rekao je da ga ovakav razvoj događaja nije iznenadio.

– Što se tiče poljoprivrede, mislim da smo napravili puno toga i da će moja nasljednica, moja dosadašnja državna tajnica, napraviti isti, a možda i bolji posao – rekao je i dodao kako je politika umijeće mogućega.

Iz vlade odlazi i Nada Murganić.

– Meni je bilo strašno, bile su strašne tragedije. Ako će moj odlazak resetirati ove stresove i dati šansu za neka nova rješenja, ja ću biti zadovoljna. Uvijek sam isticala da sam dio sustava i jesam, ja sam socijalna radnica. Došla sam u vladu da ministar bude netko tko je radio sa strankama – rekla je Nada Murganić.

Tko su novi ministri?

Prema neslužbenim informacijama, na mjesto Gabrijele Žalac bi trebao doći ministar rada Marko Pavić. Josip Aladrović, šef HZMO-a, trebao bi zamijeniti Marka Pavića. Nadu Murganić će zamijeniti HDZ-ova saborska zastupnica Vesna Bedeković. Tolušića bi trebala zamijeniti Marija Vučković.

Mario Banožić bit će predložen za novog ministra državne imovine umjesto Gorana Marića, koji je morao podnijeti ostavku zbog afere koju je otkrio Index. Banožić je dosad vodio Ured državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Ministricu vanjskih i europskih poslova koja odlazi na mjesto glavne tajnice Vijeća Europe zamijenit će veleposlanik u Njemačkoj Gordan Grlić-Radman.

Prema neslužbenim informacijama, potpredsjednici vlade trebali bi biti ministri financija i unutarnjih poslova Zdravko Marić i Davor Božinović.

Premijer je prošli tjedan najavio da će za novog ministra uprave umjesto Lovre Kuščevića koji je podnio ostavku pritisnut nekretninskom aferom, predložiti Ivana Malenicu, dekana Veleučilišta u Šibeniku.

Koalicijski sastanak u vladi

Plenković se nakon sastanka u HDZ-u nije htio obratiti novinarima, ali je najavljeno da će dati izjavu na Markovom trgu nakon sastanka s koalicijskim partnerima koji bi trebao početi u 20:30 sati.

čitam...