Iz Živog zida demantiraju Jurenca: Nismo protiv spomenika braniteljima, nego protiv lokacije

14:09h
0
Članovikoprivničko križevačkogŽivogzida//Foto:ŽivizidKC KŽžupanije
U Živom zidu u našoj izbornoj jedinici očekuju dva mandata // foto: Živi zid

Iz koprivničko-križevačkog Živog zida zatražili su demantij tvrdnje Ivice Jureneca, šefa koprivničkog Odbora za branitelje, u kojoj Živi zid stavlja u kontekst “inih aktivista koji traže medijsku pozornost i zagovaraju neke svoje uskogrudne interese bez sagledavanja pune istine o uređenju Florijanskog trga u Koprivnici”.

Njihov demantij, u čijem potpisu stoji prof. Ivan Pokupec, prenosimo u cijelosti.

“Podsjećamo gospodina Jureneca i Vaše čitatelje da se Živi zid ni u kojem trenutku nije protivio postavljanju spomenika, već isključivo njegovoj lokaciji. Smatramo da je umjesto uništenja to malo zelenila u centru grada prostor ispred gradske uprave moralno, politički i estetski puno prihvatljiviji.

Molili bismo gospodina Jureneca da se suzdrži od zlobnih komentara, u nadi da shvaća poruku koju šaljemo: spomenik treba biti vazda pred očima onima koji obnašaju vlast, kao podsjetnik da su ovdje samo zahvaljujući žrtvi pravih branitelja i prvenstveno pred tom žrtvom snose odgovornost za svoje odluke i (ne)djela.

Također, žalosno je reći da je šačica aktivista Živog zida učinila više za obranu dostojanstva koprivničko-križevačkih branitelja nego svi politikanti županije te ćemo tako nastaviti, za razliku od njih, i izvan predizbornog vremena”, istaknuli su iz Živog zida.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW