udruga mljekara drava-sava

Iz Županije najavili javne pozive za programe iz područja gospodarstva i poljoprivrede

10:30h
0
Radni sastanak u Županiji // Foto: KC-KŽ županija
Radni sastanak u Županiji // Foto: KC-KŽ županija

Tema sastanka predstavnika Proizvođačke organizacije Udruga mljekara Drava-Sava i Darka Korena, koprivničko-križevačkog župana, bila je smanjenje sredstava od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Predstavnici Proizvođačke organizacije Udruga mljekara Drava-Sava, jučer, u srijedu, sastali su se s Darkom Korenom, koprivničko-križevačkim županom, i Darkom Sobotom, njegovim zamjenikom.

Tema sastanka bila je smanjenje sredstava od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Naime, Rješenjem Ministarstva poljoprivrede prihvaćen je Poslovni plan Proizvođačke organizacije u iznosu od 750.000 kuna, ali im je Agencija odobrila samo 635.650 kuna.

– Uskratili su nam sredstva kao neprihvatljive troškove i to za edukaciju i radionicu s članovima, promotivni materijal, izradu vizualnog identiteta, knjigovodstvo, oglašavanje te najam autobusa za odlazak na edukacije i radionice – istaknula je za službene županijske stranice Marina Ivančan, voditeljica Proizvođačke organizacije Udruga mljekara Drava – Sava.

Tom prilikom, iz Županije su najavili i objavljivanje Javnih poziva za programe i aktivnosti iz područja gospodarstva i poljoprivrede koji su u pripremi i biti će objavljeni tijekom veljače.
Isto tako, župan je pohvalio inicijativu za osnivanje ovakve organizacije koja djeluje već dvije godine i broji 225 članova.