hrvanje

Iza ludbreških je hrvača uspješan vikend na Zlatnom pijetlu i prvenstvu Hrvatske, najavljen Colluctatio Centrum Mundi

Ekipu su vodili treneri Ignac Horvat i Darko Frankol te predsjednik Nino Dulikravić. 

09:18h
0
Foto: HK Ludbreg
Foto: HK Ludbreg

Protekli vikend bio je uspješan za ludbreške hrvače. HK Ludbreg nastupio je sa sedam hrvača na međunarodnom turniru Zlatni pijetao 2018. i polučio vrlo dobar rezultat.

Osvojena je jedna zlatna, jedna srebrna i četiri brončane medalje. U ekipnom poretku svrstani su se na 10 mjesto, a gledajući samo uzrast mlađih dječaka, na visoko treće mjesto. U konkurenciji mlađih dječaka, Florijan Varović superiorno je osvojio zlatno odličje, pobijedivši uvjerljivo četiri borbe. Do 30 kilograma Rene Dulikravić osvojio je broncu s tri pobjede i jednim porazom. Bronce su osvojili i Borna Rajh do 36 kg, s dvije pobjede i porazom, te Patrik Balija do 75 kg koji je ubilježio po dvije pobjede i dva poraza.

U konkurenciji starijih dječaka imali su jednog predstavnika i to u kategoriji do 57 kg. Teo Varga s dvije uvjerljive pobjede ušao je u finale, gdje je češki predstavnik bio bolji, ali ovo je za Tea veliki povratak nakon kraće pauze. U početnicima, najmlađoj uzrasnoj skupini dječaka imali su dva predstavnika. Donat Ledenko do 30 kg osvojio je broncu, dok se Ivan Bačani, u kategoriji do 33 kg, morao zadovoljiti petim mjestom. Treba reći da su njih dvojica kao sedmogodišnjaci bili među najmlađima, ali su bili ravnopravni i po dvije godine starijim protivnicima, a borbenost koju je pokazao Ivan, bila je fantastična.

Ekipu su vodili treneri Ignac Horvat i Darko Frankol te predsjednik Nino Dulikravić.

Već dan kasnije, u nedjelju, na zagrebačkoj Pešćenici održavalo se kadetsko prvenstvo Hrvatske. HK Ludbreg imao je dva predstavnika i to Davida Čurilu do 65 kg i Berislava Varovića do 80 kg. David je natjecanje otvorio pobjedom te odlično počeo sljedeću borbu. Na žalost, kod vodstva 10:2, David radi krucijalnu grešku nakon koje ga je protivnik tuširao te je izgubio praktički dobivenu borbu. Razočaranje je bilo veliko, jer medalja bila realna opcija. Skupa škola, ali i veliki motiv za Davida da nastavi još bolje i jače raditi i na narednim natjecanjima dokaže svoju vrijednost.

Berislav Varović nije imao osobito povoljan ždrijeb, koji mu je  u prvom kolu dodijelio renomiranog protivnika iz Siska. Svejedno, Bero je pokazao zube i prvi poveo te prvu rundu bio u egalu. U drugoj rundi ipak je ponestalo snage, a protivnik je to znao iskoristiti. Bez obzira na rezultate na ovom prvenstvu, koji su mogli biti i bolji, pristup i htijenje koje su dečki pokazali, bilo je na pravoj razini.

Naredne subote HK Ludbreg natjecat će se u Sesvetskom Kraljevcu sa ponajboljim hrvačima regije u uzrastu dječaka.

H.K.Ludbreg i ove godine organizira mega turnir u svibnju, točnije 19. svibnja. Ludbreški turnir pod nazivom Colluctatio Centrum Mundi biti će najjači i najbolji do sada, a premda tek treći puta po redu već slovi kao jedan od najvažnijih turnira regije i šire.

čitam...
Loading...