Izabrani novi članovi skupštine Udruge malih dioničara Podravke

22:12h
0
Ksenija Horvat. Snimio: Marijan Sušenj

Naredne četiri godine u Skupštini Udruge dioničara Podravke sjedit će Irena Barišić, Anica Katana, Anica Job, Snježana Gašparić, Jadranka Ivanković i još 22 člana, objavilo je izborno povjerenstvo Udruge dioničara Podravke d.d. na današnjoj sjednici.

Izbornom povjerenstvu je vraćeno 1345 od 4800 glasačkih lističa, od kojih su 264 bila nevažeća, izvijestila je dopredsjednica Udruge dioničara Ksenija Horvat.
– Na sjednici je dogovoreno da će se konstituirajuća sjednica novog saziva Skupštine Udruge dioničara Podravke, na kojoj će biti izabrano i njezino novo vodstvo, održati do 7. siječnja. Prvi i najvažniji zadatak novoizabranog vodstva bit će prikupljanje  punomoći za zastupanje na Glavnoj skupštini Podravke u veljači, kako se najavljenim izmjenama Statuta Podravke ne bi uspjelo smanjiti broj članova Nadzornog odbora Podravke na štetu „malih dioničara“ – naglasila je Ksenija Horvat i time dala naslutiti da će se sukobi unutar Radničkog vijeća Podravke te između nje i predsjednika Uprave Miroslava Vitkovića proširiti i na Nadzorni odbor.
Uvjerljivo najgore na izborima za skupštinu je prošao bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec, kojemu je svoj glas dalo svega 400 malih dioničara i time mu srušili plan da se preko skupštine vrati u Podravkin Nadzorni odbor. U skupštinu nisu uspjeli ući ni Krunoslav Vitelj, Dražen Sačer, Zlatan Sremec, Zdravko Dimač i Stanislav Biondić, koji su vjerojatno kao i Polančec pikirali na fotelju u NO-u tvrtke. No uskoro možda i neće žaliti zbog toga, jer ako se ostvari najava predsjednika NO-a Ljube Jurčića o smanjenju broja članova sa sadašnjih 11 na sedam (protiv čega je Ksenija Horvat već najavila da će se boriti) mali dioničari više neće imati predstavnika u tom tijelu.