Izbori za vijeća mjesnih odbora u Koprivnici održat će se 23. studenoga

10:26h
0
Ilustracija

Izbori za Vijeća mjesnih odbora u Gradu Koprivnici, prema odluci Gradskog vijeća, bit će održani u nedjelju, 23. studenoga. Temeljem te odluke danas počinju pripreme za predstojeće izbore, rekla nam je predsjednica Gradskog izbornog povjerenstva Dubravka Kardaš.

– To znači da od današnjeg dana počinju teći rokovi za postupak kandidiranja što znači da političke stranke i birači mogu predlagati kandidate za Vijeća mjesnih odbora na području Grada Koprivnice. Kandidature se primaju od danas, slijedećih 14 dana, znači zaključno 06. studenoga do 24 sata.

Potom slijedi pregled i utvrđivanje pravovaljanosti predanih lista, njihova objava te izborna promidžba. Ona završava 21. studenog jer će u subotu pred izbore biti izborna šutnja. Inače, broj članova vijeća Mjesnog odbora različit je za svaki mjesni odbor jer ovisi o broju stanovnika. No predsjednica Kardaš rekla nam je koliko će ukupno građani Koprivnice birati članova Vijeća mjesnih odbora:

– Bira se 122 član Vijeća mjesnih odbora u 18 mjesnih odbora na području Grada Koprivnice.

Koliko će točno građana imati ulogu birača na ovim izborima još je neizvjesno, no u gradskom izbornom povjerenstvu vjeruju da će to biti oko 26.000 jer ih je toliko imalo pravo glasa i na posljednjim izborima što su održani u Koprivnici. Koliki će pak biti odaziv teško je predvidjeti, osim što je dosadašnja praksa pokazala da su građani dosad najmanje koristili svoje pravo glasa upravo na izborima za Vijeća mjesnih odbora.

Izvor: www.radio-drava.hr