Izbornik Canjuga pozvao devet igračica Podravke

18:27h
0
101108-petkovic

Na kontrolno okupljanje reprezentativki iz 1. HRL izbornik Vladimir Canjuga pozvao je 19 igračica. Okupljanje će biti 20. veljače u Vrbovcu i trajat će tri dana, do 23. veljače.

Iz Podravke su pozvane Jelčić, Žderić, Zebić, Pušić, Gaće, V. Milanović Litre, Havić, Tatari i Petković, iz Lokomotive Nikšić, Bošnjak, Milić i I. Milanović Litre, iz Trešnjevke Golubić i Džono, iz Zameta Maruščec, iz Samobora Lovrić, iz Arene Kiridžić i iz Dalmatinke Ž. Čović.

Uz izbornika Vladimira Canjugu, stručni štab sačinjavaju trener Boris Dvoršek, trener vratarki Goran Trajkovski, fizioterapeut Antun Arić, maser Marijana Gotal i direktor Ratko Balenović.

Prigodom objave popisa, izbornik Vladimir Canjuga je rekao:

– Pred nama je puno posla uoči dviju najvažnijih utakmica u ovoj godini – lipanjskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo sa Srbijom. Budući da za ovaj termin ne možemo dobiti djevojke koje igraju u inozemstvu, cilj ovog kontrolnog okupljanja je provjeriti stanje standardnih igračica, pružiti prigodu nekim novim djevojkama da se nametnu te vidjeti na kojoj su razini neke dojučerašnje juniorke. To se, naravno, odnosi na djevojke koje dosad nisu bile s nama i koje želim provjeriti. Ovo im je prigoda da izbore nastup u reprezentaciji. Najviše ćemo raditi na obrani i transformaciji iz obrane u napad, tu osim polukontre i kontre mislim i na brzi centar. Odigrat ćemo i dvije međusobne utakmice, podijelit ću djevojke na dvije podjednako jake postave da bude što više neizvjesnosti. Nemamo puno vremena, a o utakmicama sa Srbijom između ostalog ovisi i mogućnost nastupa na OI u Londonu. Zato ništa ne želim prepustiti slučaju, nego se temeljito pripremiti i izboriti najprije nastup na SP u prosincu u Brazilu, a preko toga i kvalifikacije za OI – prenosi izbornikove riječi glasnogovornik HRS-a Zlatko Škrinjar.

Kadetkinje u Biogradu na moru

Istodobno, ali dan više, okupit će se i kadetkinje u Biogradu na moru, u vremenu od 20. do 14. veljače. Uz izbornika Edu Šmita, trenerica reprezentacije je i Podravkina Snježana Petika, a druga je trenrica Ljiljana Borozan. Iz Podravke su pozvane dvije igračice: Ivana Kapitanović i Matea Mikolčić. Ostale su iz Dalmatinke i Sinja, po tri, Zameta, Sesvete Agroproteinke, Orijenta i TVIN Trgocentra, po dvije i Zeline i Umaga po jedna. U pričuvi su još po tri igračice iz Sinja, dvije igračice Dalmatinke te po jedna iz Koke i Zameta.

Zaprešić istupio

Izgradnja Zaprešić nije nastupila u prva tri kola nastavaka 1. HRL za žene. Iz Hrvatskog rukometnog saveza stigla je obavijest da je ŽRK Izgradnja Zaprešić istupio je iz 1. HRL za žene u tekućoj sezoni.

Sve dosad odigrane utakmice tog kluba ostaju registrirane postignutim rezultatima, a sve preostale utakmice do kraja sezone registrirat će se 10:0 bb u korist suparničke ekipe.