Izgradnja nove Obrtničke škole koštat će 60 milijuna kuna

13:05h
0
Šest učenika deficitarnih zanimanja dobilo je stipendije. Snimio: Marijan Sušenj

Budući tokari, koji se za to zanimanje školuju u koprivničkoj Obrtničkoj školi, vježbe iz stručnih predmeta odrađivat će od danas na strojevima kojima će upravljati uz pomć računala.

CNC strojevi su koštali 140 tisuća kuna i kupljeni su novcem Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, koje je osiguralo dodatnih 60 tisuća kuna za šest kompleta laptopa, projektora i platna za multimedijalnu nastavu. Puštanje u rad CNC strojeva te primopredaja kompleta iskorištena je i za prezentaciju programa „Dobri dusi starine“ kao dijela projekta „Leonardo da Vinci“ u sklopu kojeg su tri učenika Obrtničke škole od početka do kraja listopada u Njemačkoj na stručnoj praksi. Uz to, šest učenika je dobilo ugovore o stipendiranju školovanja, pa županijska Obrtnička komora, Ministarstvo gospodarstva i druge institucije sada na području Koprivničko-križevačke županije sa više od pola milijuna kuna stipendiraju školovanje ukupno 72 učenika koji su odlučili završiti neko od deficitarnih zanimanja.

– Koprivnička Obrtnička škola je među najboljima u Hrvatskoj, a na Županiji i Gradu Koprivnici je da ju osiguraju materijalno i izgrade novu zgradu u koju će preseliti. Mjerodavno ministarstvo je prije nekoliko dana potvrdilo da će odobriti gradnju nove zgrade Obrtničke škole, pa je na nama da osiguramo 60 milijuna kuna za njezinu izgradnju – najavio je Župan Darko Koren.Snimio: Marijan Sušenj

Predstavnik Ministarstva gospodarstva Darko Horvat je naglasio da je naša županija „povukla“ najviše državnog novca u Hrvatskoj za stipendiranje deficitarnih zanimanja te da je Obrtničkoj školi sustav cjeloživotnog obrazovanja na zavidno visokoj razini.