Kulturni vodič Koprivnice

Izložba ilustracija akademskog slikara Darka Markića još uvijek dostupna svima u OŠ Đuro Ester

Nakon OŠ Đuro Ester izložba ilustracija seli u OŠ Braća Radić gdje će jedno vrijeme krasiti zidove i širiti vidike osnovnoškolaca.

14:23h
0
foto : koprivnica.hr

Krajem srpnja ove godine, a u sklopu biblioteke Podravskog zbornika, kustoski tim Muzeja grada Koprivnice i Galerije Koprivnica izdao je brošuru Kulturni vodič Koprivnice. Brošura sadržava tekstove kustosa o najznačajnijim sakralnim i profanim građevinama u širem centru grada, urbanim prostorima i poznatim povijesnim ličnostima grada, a jednostavnim i pristupačnim jezikom pruža osnove informacije o pojedinoj temi te je dovoljan za osnovno predznanje povijesnog razvoja i baštinske ostavštine našeg grada, što dosada u takvom obliku nije postojalo.

Za ilustratora Kulturnog vodiča odabran je Darko Markić, poznati akademski slikar i učitelj likovne kulture u OŠ „Đuro Ester“. Podsjetimo, Markić je u tehnici laviranog tuša izradio 28 ilustracija tematski vezanih za tekstove kustosa, a na ilustracijama su prikazane sve najpoznatije gradske vedute kao i glavni trgovi te dio gradskog parka.

Foto: koprivnica.hr

Osim što je Kulturni vodič Koprivnice izdan kao tiskovina, te poklonjen svakom učeniku svih gradskih škola, kustosi Galerije Koprivnica su predložili trima gradskim školama da izlože  crteže prof. Darka Markića u svojim prostorima kako bi dodatno motivirali učenike na proučavanje kulturnih znamenitosti grada. U ovom trenutku izložba je postavljena u OŠ Đuro Ester, otvorenog je tipa što znači da je namijenjena ne samo za učenike i djelatnike škole već i roditelje i sve zainteresirane. Preporučamo da svoje mališane i one malo starije provedete kroz spomenutu izložbu, možda ih potaknete na još dublje istraživanje povijesti našeg grada.

čitam...
Loading...