16.8 C
Koprivnica
Subota, 23. rujna 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Izložba “Karte na stol” predstavila recentna djela 35 podravsko-prigorskih umjetnika
I

Ne propustite

Koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić i vlasnik Galerije S, povjesničar umjetnosti Marijan Špoljar, otvorili su u petak na večer izložbu „Karte na stol”, na kojoj je svoja recentna djela predstavilo 35 poznatih umjetnika koji su svojim djelovanjem ili mjestom rođenja vezani uz Podravinu i Prigorje.

Na ovoj posebnoj izložbi čije se otvorenje ukopilo u Noć muzeja, iako nije bilo u službenom programu te manifestacije, izlažu: Ivan Andrašić, Darko Bakliža, Tomislav Balažin, Romano Baričević, Igor Brkić, Vlasta Delimar, Mario Dimić, Francina Dolenec, Dražen Eisenbeisser, Zorka Forko, Stjepan Gračan, Antonio Grgić, Ivan Haramija, Zvonimir Haramija, Tea Hatadi, Zoran Homen, Marcel Janeković, Ivan Lovreković i Dražen Josip Pavić, Dragica Lončarić, Zlatko Kauzlarić Atač, Mijo Kovačić, Darko Markić, Vanesa Milošić, Marijan Molnar, Željko Mucko, Goran Petrač, Ivan Obsieger, Gordana Špoljar-Andrašić, Dejan Štefanek, Nada Švegović-Budaj, Velimir Trnski, Sunčanica Tuk, Ivan Večenaj, Vlatko Vincek i Biserka Zlatar-Milinković.

Špoljar je objasnio kako na izložbu treba gledati jedino i isključivo kao trenutnu, aktivnu inventuru, kao jednu vrstu žive slike sadašnjeg djelovanja četrdesetak likovnjaka: akademskih umjetnika, naivnih stvaralaca, profesionalnih slikara, amatera i autodidakta.

110129-kartenastol2Mršić je pak u svom govoru pohvalio izložbenu aktivnost Galerije S koja se može zahvaliti privatnoj inicijativi i ustrajnosti, a najavio je kako će se na prostoru bivše vojarne osigurati i prostor koji će koprivničkim umjetnicima poslužiti kao atelje. Uz to, u planu je da buduće sveučilište ima i dio koji će se baviti umjetnošću.

Izložba je izazvala veliko zanimanje posjetitelja, pa je prilikom samog otvorenja prostor Galerije S bio premali da bi u njega stali svi zainteresirani ljubitelji umjetnosti. Uz izložbu su nastupili i glazbenici, učenici koprivničke Glazbene škole Fortunata Pintarića i Vanja Posavec na gitari, a potom i DJ Chille jr.

Program Galerije S pomažu Grad Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Izložbu organiziraju Pastorala i Forma biro, a u prostoru Galerije S u Starčevićevoj utakmici u Koprivnici možese razgledati do 12. veljače.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Razbojništvo

FOTO Uhićene dvije osobe koje su banule u poznatu koprivničku ljekarnu, opelješile blagajnu i pobjegli vlasnikovim autom

Noćas su uhićene dvije osobe koje se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela razbojništva. - Na okolnosti događaja provodi...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti