Izložba koprivničke slikarice Ane Sambol u četvrtak u AK galeriji

15:31h
0

U četvrtak, 13. kolovoza u 18 sati u AK galeriji (Atelieri Koprivnica, Kampus) otvara se izložba mlade koprivničke slikarice Ane Sambol “Et quo vadis, Domine?”.

 

Izložba obuhvaća ciklus slika kojim je autorica diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, kao i još nekoliko dodatnih radova.

„Slike Ane Sambol egzistiraju negdje između tradicionalnog doživljaja slikarstva sa svim tehnički savršenim akademskim kvalitetama i suvremenog, narativnog slikarstva koje danas prevladava i koje propituje društveni kontekst. Danas, kad smo okruženi svim oblicima novih medija, klasični medij slikarstva postaje nam izazov, nudi nam ponovni susret sa čistom materijom i to nas na neki način intrigira, ponovno uvlači u propitivanje samog medija.” stoji u predgovoru izložbe.

Izložba je dio popratnog programa Rock live festivala.

Ana Sambol rođena je 1989. godine u Koprivnici, 2008. godine završava Graditeljsku školu u Čakovcu, a 2014. diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu na slikarskom odsjeku u klasi Zlatka Kauzlarića Atača.

AK galerija nalazi se u sklopu Kampusa u zgradi broj 20 (i djeluje u sklopu udruge Atelieri Koprivnica od 2013. godine).

Pozivamo vas sve na zagrijavanje za koncerte i otvorenje, 13. 8. u 18 sati, ulaz slobodan.