U GALERIJI KOPRIVNICA

Izložba o Domoljubu otvorena još nekoliko dana, evo kada ju možete razgledati uz besplatno stručno vodstvo

Okosnicu izložbe čine predmeti, dokumenti, plakati i fotografije koji ukazuju na važnost i ugled Domoljuba, a možete ju razgledati ovog petka uz stručno vodstvo ili još samo do nedjelje kad će biti i službeno zatvorena.

12:11h
0
Foto: Sanjin Bojić

Izložbu “Domoljub 100/110 – priča o zgradi i ljudima” u Galeriji Koprivnica možete posjetiti još samo do kraj tjedna, a možete ju razgledati i uz besplatno stručno vodstvo ovog petka, 6. prosinca u 17 sati.

Koliko je djelovanje kulturno-umjetničkih društava oblikovalo građansku svijest stanovnika Koprivnice svjedoče brojne priče, arhivski dokumenti i literatura. Na spomen Domoljuba, većina će se sjetiti zgrade i svečane dvorane koja je nakon čitavog stoljeća obnovljena i slavi 100. godišnjicu od izgradnje. No Domoljub je mnogo više od asocijacije na uređeni prostor u kojem su se tijekom godina održavale svečane priredbe, koncerti i banketi i kojeg, uostalom, ne bi ni bilo da prije 110 godina nije osnovano Hrvatsko obrtničko radničko obrazovno i pjevačko društvo Domoljub. Upravo je to društvo zaslužno što Koprivnica danas ima dvoranu koja je ugostila brojne uzvanike s područja javnog kulturnog života.

Okosnicu izložbe čine predmeti, dokumenti, plakati i fotografije koji ukazuju na važnost i ugled Domoljuba, a možete ju razgledati ovog petka uz stručno vodstvo ili još samo do nedjelje kad će biti i službeno zatvorena. Kroz izložbu će vas voditi njezina autorica Maša Zamljačanec.

čitam...