Muzej grada Koprivnice

Izložbu o ansamblu Lado pogledalo više od 400 posjetitelja, još ju stignete razgledati

Program je nakon Noći muzeja, u samo tjedan dana posjetilo više od 400 posjetitelja

13:01h
0
Foto: Muzej grada Koprivnice

Noć muzeja je prije nekoliko tjedana u Koprivnicu donijela brojne kulturne programe, a zasad najzanimljiviji među njima pokazao se onaj kojim ansambl Lado slavi svoj 70. rođendan.

Riječ je o izložbi autorice Petre Slobodnjak koja se nakon tri godine provedene na probama i nastupima Lada, koprivničkoj publici predstavlja po prvi puta s radovima u mediju fotografije i videa te instalacijama u prostoru. Izložba u Galeriji Koprivnica predstavlja tradicijske plesove i odjeću iz cijele Hrvatske te apstraktne fotografije krajolika u kojem je pojedini tradicijski fenomen ili običaj nastao. Tako se kroz četiri cjeline fotografija svakodnevno može uživati na izložbi, a organizirana su i stručna vodstva uz edukativne radionice tijekom kojih se može naučiti više o podravskoj nošnji. Koristeći fotografije, tradicijsku odjeću i ukrase, priče o običajima u Podravini pričaju etnologinja Vesna Peršić Kovač i muzejska pedagoginja Maša Zamljačanec.

Program je besplatan za posjetitelje, a namijenjen je svim uzrastima pa su Galeriju ovih dana posjetile grupe vrtićkog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, ali i odrasli posjetitelji.

Foto: Muzej grada Koprivnice

Iskoristite i vi priliku za dolazak u Galeriju Koprivnica, samostalno ili u grupi, uz najavu putem elektronske pošte na masa@muzej-koprivnica.hr ili telefonski na 099 733 6025 pa naučite više o pokrivalima za glavu poput šlajera, šamije ili svilenjaka, o podsuknjenkama i štrikancima te zaplešite kolo uz tradicijske pjesme.

Program je nakon Noći muzeja, u samo tjedan dana posjetilo više od 400 posjetitelja, a izložbu je moguće razgledati još samo do 23. veljače 2020. godine.

Foto: Muzej grada Koprivnice
Foto: Muzej grada Koprivnice

čitam...
Loading...