zima paralizirala županiju

IZVANREDNO STANJE Stotine učenika ostalo kod kuće, dvadesetak škola danas ne radi, ravnatelj Bokan: Roditelji zovu da se ne mogu probiti, a i busevima je teško po snijegu

Dragi učenici i roditelji, i danas se otkazuje nastava. Preporuka je ne izlaziti iz kuće, nego se utopliti i provesti vrijeme zajedno, uz topli čaj i pokoji kolačić, obavještavaju iz škole u Sokolovcu.

11:54h
0
Snijeg
Snijeg je zadao muke školarcima // Foto: Ivan Brkić
Oko dvadeset škola u Koprivničko-križevačkoj županiji danas je ostalo zatvoreno za svoje učenike, zbog snijega koji već danima stvara probleme u cijeloj državi.
Točnije, ne rade Osnovna škola u Gornjoj Rijeci, Kalniku, Sokolovcu, a škola u Rasinji  te i Srednja škola Ivan Seljanec koja neće imati nastavu u popodnevnoj smjeni.
Simpatična objava osvanula je danas na stranicama škole u Sokolovcu, u kojoj ni jučer nije bila održana nastava.

– Dragi učenici i roditelji, i danas se otkazuje nastava. Preporuka je ne izlaziti iz kuće, nego se utopliti i provesti vrijeme zajedno, uz topli čaj i pokoji kolačić – obavještavaju oni.

Prema riječima Igora Brkića, ravnatelja Križevačke Osnovne škole Vladimir Nazor, matična škola radi, no zatvorene su Područne škole u Carevdaru, Kloštru Vojakovačkom, Većeslavcu i Đurđicu. Radi samo ona u Majurcu.
Ista je situacija i u drugoj križevačkoj osnovnoj školi Ljudevita Modeca. Ne radi niti jedna područna škola, odnosno one u Apatovcu,  Dubovecu, Glogovnici, Svetoj Heleni, Velikom Ravenu, Križevačkoj Poljani, Vojakovcu i  Vojakovačkom Osijeku.
– Vidjet ćemo kakva će situacija biti kasnije i hoćemo li imati nastavu u popodnevnoj smjeni u matičnoj školi. Roditelji zovu da se ne mogu probiti, a i busevima je teško voziti i probijati se po prometnicama. Vidjet ćemo što nam nosi sutra – rekao nam je Dražen Bokan, ravnatelj križevačke škole Ljudevita Modeca.
U Đurđevcu sve škole rade, a isto tako je i sa školama u Koprivnici.

Loading...