ZZ Quartet

Izvukli smo dobitnike koji će u ponedjeljak uživati u vrhunskoj jazz glazbi

Radi se o četvorici iskusnih glazbenika koji imaju svoju jedinstvenu viziju i izvedbu jazza. Ona obuhvaća sve vrste glazbe, a naročito modernu klasiku, world music uz slobodnu improvizaciju.

08:00h
0
Izvor: zz-quartet.com

Ovog ponedjeljka u sklopu Glazbenih večeri u koprivničkom Domoljubu zabavljat će vas glazbeni sastav ZZ Quartet.

Uz slovačkog basistu Štefana Bartuša i austrijskog bubnjara Klemensa Martktl, u kvartetu svira i dvojac po kojem je kvartet ZZ i dobio ime – Talijan Simone Zanchini te Zagrepčanin Ratko Zjača.

Radi se o četvorici iskusnih glazbenika koji imaju svoju jedinstvenu viziju i izvedbu jazza. Ona obuhvaća sve vrste glazbe, a naročito modernu klasiku, world music uz slobodnu improvizaciju. Zanchini je jedan od najvećih svjetskih virtuoza harmonike, počasni je član milanske Scale i sigurno jedan od najoriginalnijih umjetnika uopće. Ova istinska europska i svjetska zvijezda u stanju je u istoj minuti svirati najavangardnije i najljepše tonove koje možete zamisliti.

Ratko Zjača suvremeni je gitarist, skladatelj, izvođač i pedagog. Surađivao je i muzicirao s brojnim vrhunskim jazz glazbenicima današnjice – Reggie Workman, Randy Brecker, John Patitucci, Al Foster, Ron Cartet itd.

Sretni dobitnici koji su osvojili ulaznice su:
Vesna Balent
Zdravka Jambrešić

Ulaznice vas čekaju na ulazu dvorane Domoljub prije predstave.

čitam...