J. Čapalija: Obrazovanje za 47 dugotrajno nezaposlenih osoba

12:50h
0
Jadranka Čapalija // foto: Radio Koprivnica

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje u Koprivničko-križevačkoj županiji jedan je od 26 programa koje je Europska unija odlučila sufinancirati s 85% potrebnog novca preko IPA programa ‘Razvoja ljudskih potencijala’.

Nositelj programa je Područna služba Križevci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a partneri su Razvojna agencija Podravine i Prigorja te koprivničko Pučko otvoreno učilište i Udruženje obrtnika. 

Cilj projekta je povećati šanse za dobivanje posla dugotrajno nezaposlenim osobama koje su u evidencijama Zavoda dulje od godinu dana, a kao posebni cilj postavljeno je unapređenje sustava cjeloživotnog učenja kroz umrežavanje ustanova u našoj županiji.

Pročelnica Područne službe Zavoda za zapošljavanje Jadranka Čapalija rekla je da će tijekom slijedećih 12 mjeseci ovim programom dodatnog obrazovanja biti obuhvaćeno 47 dugotrajno nezaposlenih osoba.

– Radi se o osobama koje su završile trogodišnju srednju školu za slijedeća zvanja: frizer ili frizerka, njih 12, zatim 20 prodavača te 15 dugotrajno nezaposlenih osoba sa srednjom školom koje su pokazali interes za samozapošljavanjem – navela je pročelnica J. Čapalija.

Partneri su najavili osnivanje Klastera za unapređenje sustava cjeloživotnog učenja i kreiranje web stranice sa svim informacijama.

Izvor: Radio Koprivnica