rezime nevremena

Jak vjetar jučer užario telefone službe 112, najviše padala drveća i stupovi, Ljubić: Nema ozlijeđenih ni velike materijalne štete

Danas je već ljepše, mirnije i hladnije. Kontaktirali smo šefa Stožera civilne zaštite, dožupana Ratimira Ljubića, da nam kaže što je sve jučer zabilježeno. 

10:30h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Kad je zadnje ovako puhao vjetar, kao jučer? Snažni naleti vjetra radili su probleme po cijeloj regiji, ne samo našoj županiji. Danas je već ljepše, mirnije i hladnije. Kontaktirali smo šefa Stožera civilne zaštite, dožupana Ratimira Ljubića, da nam kaže što je sve jučer zabilježeno.

– Jučer je služba 112 imala oko 250 poziva ukupno. Velikih materijalnih šteta nema, najviše je poziva bilo za srušeno drveće,  srušene telefonske stupove i srušene stupove struje. Na nekoliko mjesta je ostalo bez struje, s nekoliko su se krovoa podigli crijepovi, ne cijeli krovovi već samo crijepovi, a i na nekim limenim krovima dogodilo se malo oštećenje – otkrio nam je.

Čak se dogodila i jedna prometna nesreća u kojoj je veliku ulogu odigrao jak vjetar, ona između Novigrada Podravskog i Virja. Diljem županije letio je crijep, a u centru Koprivnice srušilo se drvo.

– Nevrijeme je zahvatilo cijelu županiju, od Križevaca preko Koprivnice do Đurđevca. Rijetko koji dio županije jučer nije osjetio snažne udare vjetra, a najviše je srušeno drveće. Ozlijeđenih nema, kao ni velike materijalne štete (na jednom mjestu) – rekao nam je dožupan Ljubić, šef Stožera civilne zaštite.

Nakon svega, najbitnije ostaje da nitko nije ozlijeđen.

FOTO/VIDEO Vjetar po cijeloj županiji trga stabla, nosi krovove, otpuhao je i štagelj

čitam...
Loading...