priopćenje za javnost

Jakšić čestitao podravkašima na novom investicijskom ciklusu, a onda prozvao naše članove Nadzornog odbora zbog šutnje o bitnoj stavki

No, nastavlja, ono što je nekako ostalo ispod površine kraj ovih stvarno dobrih vijesti je odluka države – HDZ-a – Nadzornog odbora da opet povuče dobit koju su stvorili radnici i vodstvo Podravke u krpanje budžetskih rupa, kazuje Mišel.

15:24h
0
Mišel Jakšić // Foto: Matija Gudlin

Nakon što su iz Podravke objavili rezultate za prvo tromjesječje i novi investicijski ciklus, javnosti je priopćenje poslao koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Prije svega koristim i ovu priliku da čestitam svim ljudima koji rade u našoj Podravki i
da im zahvalim na velikom doprinosu u razvoju našeg grada i cijele županije jer bez jake
Podravke, Koprivnica ne bi bila lokomotiva Koprivničko-križevačke županije. Još jednom se
pokazao značaj naše prehrambene i farmaceutske industrije za cijelu Republiku Hrvatsku,
pogotovo u ovim pandemijskim uvjetima kad je kao i u Domovinskom ratu, Podravka
proizvodila hranu i lijekove za našu vojsku i cijelu zemlju. Sve je to još jedan pokazatelj zašto se Podravka treba maknuti od sitnih političko-financijskih interesa i vratiti se na listu tvrtki od strateškog interesa Republike Hrvatske. Podravka to zaslužuje, a i Podravina to zaslužuje – navodi on.

Dodaje kako im čestita na najavljenom investicijskom ciklusu za koji je, kaže, uvjeren da će poslovanje same kompanije napraviti još efikasnijim, ali i značajno izmijeniti vizuru naše Koprivnice.

– Uopće ne sumnjam u uspjeh te investicije jer je unatoč kriznim vremenima, Podravka sa svojim ljudima uvijek išla naprijed. Naravno da je lijepo znati da konačno rastu i radničke plaće. Ti ljudi su to zaslužili i na nama je svima da i dalje stvaramo poticajno poduzetničko okruženje koje će doprinositi rastu radničkih plaća – kazuje.

No, nastavlja, ono što je nekako ostalo ispod površine kraj ovih stvarno dobrih vijesti je odluka države – HDZ-a – Nadzornog odbora da opet povuče dobit koju su stvorili radnici i vodstvo Podravke u krpanje budžetskih rupa.

– Od predstavnika mirovinskih fondova i HDZ-ove vlade ništa više nismo ni očekivali, no neugodno nas je iznenadio muk i tišina Krunoslava Vitelja i Dajane Milodanović, članova Nadzornog odbora Podravke koji dolaze iz našega kraja. Očito da je politička stega koja ih je kao predstavnike vlade HDZ-a i njihovih koalicijskih partnera predvođenih pokojnim Milanom Bandićem dovela u Nadzorni odbor, bila jača od interesa cijele Podravine – kazuje Jakšić.

Također, ističe, je očito da je privatni interes za naknadu od 10.000 kn mjesečno za članstvo u Nadzornom odboru važniji i od daljnjeg razvoja firme i ovog kraja. Stoga bi bilo najpoštenije da pokažu trunku odgovornosti i moral i podnesu ostavku na članstvo u Nadzornom odboru Podravke. Svojim će činom pokazati ono što su do sada propustili: da im je važnija Podravka, njezin razvoj i napredak od stranačke stege i diktata iz stranke, da su im važniji interesi građana Podravine i Prigorja od odluke Vlade – zaključuje Jakšić.