GRADONAČELNIK VS ŽUPAN

Jakšić: HDZ-u je Podravka bankomat, Koren: Ako je, Jakšić ga najviše koristi, kupi mu i zadnju kilu graha koju skuha potrebitima

Župan Koprivničko-križevačke županije reagirao je na izjavu gradonačelnika Koprivnice.

14:45h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Naš kraj oduvijek uplaćuje u državni proračun više no što nam se iz njega vraća. Zanemarivanje ovoga kraja ogleda se u odnosu prema Podravki, na koju HDZ oduvijek gleda kao na vlastiti bankomat, rekao je, između ostaloga, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić u intervjuu za vecernji.hr, dodavši kasnije kako je vraćanje Podravke na listu tvrtki od strateške važnosti jedan od prioriteta. Podsjetimo, početkom svibnja na konferenciji za novinare rekao je sljedeće.

– Frapantno je da je ista ta država na skupštini dioničara Podravke izglasala povlačenje dobiti koju je Podravka ostvarila u 2019. godini zahvaljujući radu svoje Uprave i svojih radnika. Sredstva Podravke, dakle, ne idu u razvoj Podravke i ovoga kraja nego u krpanje rupa u budžetu. Ako već uzimaju milijune dobiti Podravke, zašto ta sredstva barem ne preusmjere da bi se bar nešto odradilo za brzu cestu – pita se gradonačelnik.

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren na današnjoj konferenciji za novinare kojom je rezimirao rad Županijske uprave, kazao je kako je iznimno razočaran njegovom izjavom za Večernji list.

– Zamislite si jednog odgovornog lidera u gradu u kojemu je takav gospodarski subjekt koji zapošljava četiri tisuće ljudi iz grada, a sveukupno 6500. Govori kako je nečiji bankomat. To je toliko neodgovorno i skandalozno da sam se naježio kada sam pročitao. Shvaćam da su izbori, ali on mora razmišljati o tome kako te riječi imaju posljedice, to slušaju vlasnici, investitori i burze. Podravka financira sav gradski sport, nema manifestacije koju Podravka ne plaća. Zadnju kilu graha koju skuha potrebitima kupi mu Podravka. Ako je bankomat, onda je njegov bankomat, on se njime najviše koristi. Ne bih ulazio u polemike, nisam u kampanji niti na listi, ali me takve stvari smetaju, one nanose štetu. Podravka je 40 posto gospodarstva županije, nije mi svejedno kako će poslovati, a posluje izuzetno dobro – izjavio je Koren.

čitam...