21.8 C
Koprivnica
Subota, 3. lipnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
medijsko prepucavanje

Jakšić i Pal nisu štedjeli Mrežu, u reagiranju se dotakli staračkog, brze ceste, isplate Podravkine dividende i Komunalca
J

Medijsko prepucavanje Gradske uprave sa strankom Mreža, čiji je osnivač Darko Koren, dobilo je novi nastavak.

Ne propustite

Iako je glavna tema gradske konferencije za medije bio povratak u škole, nije se mogla izbjeći tema koronavirusa i podsjećanje na velik broj zaraženih u koprivničkom Domu za starije i nemoćne, kao i pozivanje na odgovornost. Ali, nije se izbjegla ni ponovna tema brze ceste i isplate dividende u Podravki.

Medijsko prepucavanje Gradske uprave sa strankom Mreža, čiji je osnivač Darko Koren, dobilo je novi nastavak.

DOM ZA STARIJE I NEMOĆNE U KOPRIVNICI

– Ono što je mantra Stožera unazad tjedan-dva je da se nijedna odluka ne donosi u konzultacijama s lokalnom upravom, regionalnom možda da, ali to ne znam. U prvih mjesec, mjesec i pol odrađivali su jako velik posao, a ovo što se događa unazad dva tjedna postaje opasno politikantstvo. Donose se mjere koje su u koliziji s nečim što je bilo zabranjeno prije dva, tri, pet dana. Slična priča je s Domovima u Splitu i Koprivnici. Od one prve najave i hajke gdje je i ministar Beroš rekao za Dom u Splitu da se dogodile nepravilnosti i za Dom u Koprivnici da su neke stvari, prema njegovim informacijama, napravljene protivno uputstvima, poslane su nekakve nadrikomisije koje sad imaju očito zadaću da se sve zataška i da sve bude sjajno. Stožer se prebacio na predizborni politički mod – rekao je Jakšić.

Dodao je kako ne zna što je kolege iz Mreže stvorilo taj stres, nervozu i paniku.

Dom za starije i nemoćne Koprivnica // Foto: Matija Gudlin

– Vidim da su ministra Beroša i sebe proglasili političkim Golijatima. Vjerojatno ne znaju kako je priča s Golijatom završila, ja im svesrdno želim da ustraju na tom putu, politički, da ne bi ispalo da nekome nešto loše želim.

Ne planiramo to eksploatirati i nećemo to raditi dok cijela priča oko korone ne prođe, ali vrlo je zanimljivo da su najglasniji na političkoj sceni onaj koji sjedi u Upravnom vijeću Doma za starije i nemoćne i onaj koji sjedi u Upravnom vijeću bolnice gdje se postavljaju svakakva pitanja. Prije svega, očekujem da će to rješavati sa svojim tijelima i onim ljudima kojima su neki nažalost i umrli.

Kad sam spomenuo Dom, i ja se s generalom Krstičevićem u malo toga na političkom planu slažem, cijenim njegov ratni put, ali čovjek je pokazao kako reagira moralna osoba, bez obzira što je pitanje kolika je njegova krivica. Zadnji put su nam odgovorili da smo sad jako glasni oko Doma, da smo šutjeli kada se radilo o Cerinama. Neću nikoga imenovati, tamo se dogodila ogromna tragedija.

Ono što moram reći da su i Uprava Komunalca i Gradska uprava pozvali sve istražne organe da rade svoj posao, tamo se i vodi pravosudni proces. Voditeljica bazena je dala svoju ostavku. Svi koji su pričali da se tu nešto lagalo i zataškavalo, na jednoj ogromnoj tragediji, to više govori o njima samima – ozbiljno je poručio Jakšić danas prijepodne, kad se još nije znalo da je Vesna Križan podnijela ostavku na mjesto ravnateljice koprivničkog Doma za starije i nemoćne.

BRZA CESTA

Predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal osvrnuo se na komentare Mreže oko brze ceste.

– Pročitao sam izvještaj s presice Mreže. Mislim da je ona napravljena ničim izazvana. Gradonačelnik i ja smo se referirali o nečem što smo pročitali u medijima. Nisam u ovoj informaciji, koju su dali gospoda iz Mreže, shvatio na što se oni oslanjaju kad kažu ‘cesta ide’. Ne znam na koji dokument i na koju izjavu se oni pozivaju. Možda imaju koji informaciju koju ja nemam.

Bio sam dugogodišnji suradnik Darka Korena, dobro znam da je župan jako nezadovoljan što brza cesta ne ide dalje. Međutim, nisam siguran da su gospoda iz Mreže koja su bila na konferenciji pravi ljudi koji bi morali braniti negradnju ceste – rekao je Pal, na što je Jakšić kratko dodao:

Foto: Facebook Željko Lacković
Foto: Facebook Željko Lacković

– Nejasno mi je kod Mreže gdje je ta brza cesta, možda se ona gradi, ali mi ju ne vidimo. Činjenica je da je u dokumentima, javnim istupima premijera i ministra nema – riječi su gradonačelnika Koprivnice.

ISPLATA DIVIDENDE

– I ja sam mali dioničar Podravke. Tu siću koju mi mali dioničari budemo dobili, nama to neće značiti ništa u životu, a Podravki će vjerojatno faliti. Ta priča da se je donijela odluka kontra prijedloga Uprave i NO. I mali dioničari su glasali protiv toga. Ne znam koga Mreža brani u toj priči. Državu? Čak niti fondove ne brani, ni oni nisu bili za tu priču, a uložili su novac da bi imali osiguranu situaciju – izjavio je Pal, a podržao ga je i gradonačelnik.

– Na strani smo Uprave, radnika i malih dioničara. Država je preglasala sve njih i išla je povlačiti dividendu protivno prijedloga Uprave. Ako se Mreža pretvorila u to da brani isključivo državu i dva mirovinska fonda, da je protiv uprave, radnika i malih dioničara, neka im je sa srećom i želim im da na tom putu ustraju, siguran sam da će im građani to honorirati na idućim izborima – istaknuo je Jakšić.

KOMUNALAC

Predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal prisjetio se kako ga je Mreža prozvala i u kontekstu Komunalca, kad je spomenuo da bi mogli imati problem. Sad je to razjasnio.

– Komunalcu smo svojevremeno natrpali sportske objekte koji mu prave poteškoće. Vjerujem da ćemo kad tada naći model da olakšamo poslovanje Komunalca u tom segmentu jer nijedan od tih objekata, nigdje u svijetu ne mogu stvarati novu vrijednost. Oni su teret, trošak, ali trošak koji daje dodatnu kvalitetu života – zaključio je Pal.

Gradski stadion // Foto: Matija Gudlin
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

treća nl sjever

Križevčani rasturili Viroviticu i zasluženo slave naslov, Virovci ispali u šokantnoj završnici, Ludbreg im pobjegao za bod

Ludom završnicom okončana je još jedna sezone u Trećoj NL Sjever. Uoči zadnjih 90 minuta otvoreno je bilo pitanje...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti