neizvjestan početak škole

Jakšić na sastanku u školi A. N. Gostovinski: Ne možemo djelovati temeljem preporuka, neka netko preuzme odgovornost ili idemo na točkasti sistem

Učiteljsko vijeće održano je uz pridržavanje epidemioloških mjera.

12:15h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

U dvorani Branimir danas je održana sjednica Učiteljskog vijeća Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski. Ravnateljica Gordana Gazdić Buhanec navela je pandemiju koronavirusa, radove na poboljšanju uvjeta rada, kao i početak jednog od europskih projekata kojim će se jačati STEM područje, kao najvažnije smjernice za početak neizvjesne školske godine.

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić zahvalio se i čestitao okupljenim učiteljima na svemu što su napravili tijekom prošle školske godine koju su obilježili štrajk i koronavirus.

– Bit ćemo apsolutno uz vas, u hodu ćemo se prilagođavati onome što će se spuštati s nacionalnog nivoa. Nažalost, još uvijek ima puno upitnika, mnogo je toga ostalo visjeti u zraku kako će krenuti nova godina, kako ćemo funkcionirati. Nadam se da ćemo doći do klika u kojemu će netko morati preuzeti odgovornost ili reći da neće preuzeti odgovornost jer svaki grad, svaka općina imaju svoju epidemiološku sliku, pa gradski stožeri uz ravnatelje mogu preuzeti odgovornost i vidjeti kako odgovoriti krizi – rekao je Jakšić, najavivši sastanak sa svim ravnateljima i ravnateljicama.

Foto: Ivan Balija
Ravnateljica Gordana Gazdić Buhanec i Mišel Jakšić // Foto: Ivan Balija

Gradonačelnik, te od ovoga mandata saborski zastupnik, smatra kako se više ne može djelovati na temelju preporuka nacionalnog Stožera civilne zaštite.

– Puno bi značilo da netko preuzme odgovornost ili da se u Hrvatskoj ustroji točkasti sistem te da se nama ostavi prostor da ovisno o epidemiološkoj situaciji donosimo lokalne mjere za koliko-toliko normalan život – nastavio je Jakšić.

Isključivo se dotaknuvši OŠ A. N. Gostovinski, gradonačelnik je kazao kako od botaničkog parka neće odustati. Također, naglasio je kako radovi, koji se obavljaju na školi, moraju biti gotovi do 31. kolovoza. Vjeruje kako u tome aspektu ne bi trebalo biti problema.

Učiteljsko vijeće održano je uz pridržavanje epidemioloških mjera.