Oštro po vladajućima

Jakšić: Nesposobna i dezorijentirana Vlada igra se s Koprivnicom i Podravkom

12:25h
0
Konfrencija za novinare // Foto: Matija Gudlin

Vladu je nazvao “malim čamčićem s hrpom dezorijentiranih i nesposobnih kormilara” koja vuče razuzdane poteze iako je već raspuštena.

Danas je u prostorijama Gradske uprave u Koprivnici v.d. gradonačelnika Koprivnice Mišel Jakšić održao konferenciju za medije na temu poteza Vlade povezanih s Podravkom.

Glavna tema konferencije bilo je kadroviranje aktualne Vlade koje se provodi u Podravki, a za koje, prema Jakšićevom mišljenju, ova Vlada nema zakonito pravo. Osvrnuo se i na povijesne rezultate Podravke, jačanje investicijske klime i obnovljeno povjerenje ulagača za koje je odgovoran i dobar rad u Podravki.

MARKETING EPODRAVINA.HR

– Šaljemo čvrstu poruku reformskoj Vladi, kako su se oni sami voljeli nazivati, da u njihovoj nesposobnosti i lutanju nismo spremni pristati na to da se igraju s interesima Koprivnice, Podravine i Prigorja i, u konačnici, Podravke, tvrtke koju su stvarale brojne generacije – bio je oštar Jakšić.

Vladu je nazvao “malim čamčićem s hrpom dezorijentiranih i nesposobnih kormilara” koja vuče razuzdane poteze iako je već raspuštena.

Podravka // Foto: Matija Gudlin
Podravka // Foto: Matija Gudlin

– Jedino kada se spominjalo Koprivnicu i Podravinu bilo je u pokušaju telefonske aukcije Podravke, a to nije stalo raspuštanjem ove Vlade, već taj trend ide dalje. Sada se u zadnjim trzajima svoje vladavine ne bavi time kako da korektno vodi ovu zemlju i sanira štetu koju su napravili, nego se bavi nezakonitim kadroviranjem i uhljebljivanjem kadrova u Nadzorni odbor Podravke – nastavio je Jakšić. Napomenuo je i da Državni ured za upravljanje državnom imovinom, koji provodi kadroviranje, također vodi HDZ.

– Postavlja se pitanje kako je moguće da u prijedlogu DUUDI-ja za Nadzorni odbor budu članovi obitelji nekih dužnosnika raspuštene Vlade – istaknuo je Jakšić, ne želeći ih imenovati.

Predloženi članovi na koje je Jakšić referirao su Davor Vašiček, Ivo Grabovac, Anto Bajo i Mirko Volarević. Oni bi trebali zamijeniti Milana Stojanovića, Ivanu Matovina, Matu Crkvenca i Ivu Družića, iako posljednjoj dvojici još nisu istekli mandati. Na glavnoj skupštini Podravke na kojoj je DUUDI to predložio ničime nije obrazložio svoj prijedlog.

Podravka je nakon godina krize stala na vlastite noge, ostvarila je povijesne rezultate, pokrenula najveće investicije u bližoj povijesti, napravila akvizicije i ima rast svih parametara. Sada se očito pokušava od nje opet napraviti tvrtka-slučaj. Postavlja se pitanje zašto – izjavio je.

Mišel Jakšić // Foto: Matija Gudlin
Mišel Jakšić // Foto: Matija Gudlin

Istaknuo je da su jedini mogući razlozi za to uhljebljivanje u Podravku ili pokušaj stvaranja uvjeta za prodaju tvrtke zbog političke odmazde gradu.

– Očito ljudi koji su stvarali Podravku nisu zaslužili da ona bude u Podravini i Koprivnici jer je nekome efektnije sjediti u Zagrebu. Isto tako, napravila bi se šteta gradu u kojem godinama vlada SDP – rekao je Jakšić.

Napomenuo je i da to šalje poruke investitorima u grad, ali i u državu, da se zbog takvih poteza Vlade ne isplati ulagati, nazivajući to teškim udarom na investicijsku klimu u Hrvatskoj.

– Već ćemo danas tražiti hitan sastanak s premijerom Oreškovićem, sa šefom DUUDI-ja te se obratiti predsjedniku nadzornog odbora Podravke. Ne želimo se baviti politikanstvom i istraživati koji su to predloženi ljudi, već zaštiti sve generacije koje su stvarale Podravku i osigurati budućnost onima koje dolaze. Uputit ćemo i poziv gospodinu Petrovu da se upozna s gradom u kojemu još nije bio – najavio je Jakšić.

Smatra da su MOST i Božo Petrov prevareni u priči oko Podravke te da oni ne bi podržali ove nezakonite HDZ-ove poteze.

– Apsolutna je slučajnost da se u DUUDI-jevom prijedlogu za nadzorni odbor Podravke našlo i jedno ime iz MOST-a – siguran je Jakšić.

Uvjeren je da ni županijski HDZ i HSS kao vladajuća struktura neće podržati ovakvo igranje s Podravkom.

čitam...