Istup gradonačelnika

Jakšić nezadovoljan planovima za brzu cestu: O njoj se priča kao o svemirskom projektu, čini se da neće biti izgrađen ni jedan metar

Naveo je kako su građani Koprivnice zaslužili dobiti cestu jer su za razvoj grada ionako najviše zaslužni sami.

10:15h
0
Foto: Matija Gudlin

Sve što se pričalo o gradnji brze ceste do Koprivnice zaboravljeno je ili nije ni bilo istina, izjavio je danas gradonačelnik Mišel Jakšić.


Osvrnuo se na tu temu povodom nedavnog medijskog istupa premijera Andreja Plenkovića u kojemu je nabrojio razna ulaganja koja je Vlada u ovom mandatu napravila na području Podravine i Prigorja. Pritom je, između ostaloga, spomenuo da se brza cesta od Vrbovca preko Križevaca i Koprivnice do mađarske granice gradi po fazama te da će se u 2020. graditi dionica D12 od Farkaševca do Bjelovara.

Foto: Ivan Balija
Mišel Jakšić // Foto: Ivan Balija

– O brzoj cesti se priča kao o dijelu nekog svemirskog projekta koji će se graditi po fazama. Ako sve to ide usporedno, kao što se nama pričalo, kako onda Plenković zna u lipu i u centimetar koliko će se ove godine raditi do Bjelovara, a mi nismo spomenuti niti da se kupuje zemlja, niti da se projektira, niti bilo što što bi bilo vezano za brzu cestu do Koprivnice. Žao mi je što je prošao mandat još jedne vlade u kojemu se od Križevaca do Koprivnice neće napraviti niti jedan metar ceste. Uvijek nastane neki ogromni geografski problem kada se priča o cesti do Koprivnice – smatra Jakšić.

Foto: Ivan Balija
Jakšić, Koren i Plenković tijekom nedavno posjeta Županiji // Foto: Ivan Balija

Naveo je kako su građani Koprivnice zaslužili dobiti cestu jer su za razvoj grada ionako najviše zaslužni sami.

– Sami smo digli na noge sveučilište, praktički smo sami sagradili sve svoje škole, vrtiće, ceste, mislim da smo zaslužili da se infrastruktura odradi u skladu s time. Lijepo nam je čuti kada premijer hvali rezultate Podravke i gospodarstva, ali onda bi bilo dobro da nam omogući najbolje uvjete za razvoj tog gospodarstva. Bez brze ceste i pruge toga nema – zaključuje gradonačelnik.

S njime se složio i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal, koji se prisjetio 2009. godine kada se u predizborno vrijeme počela graditi brza cesta prema Križevcima.

– Bilo je tada i raznih podsmijeha, ali cesta je danas tamo. Bilo je to 2009., danas je 2020. Sporost tog projekta mogu usporediti samo s gradnjom nove Obrtničke škole. Ljudi koji odlučuju ne moraju slušati mene ni gradonačelnika, no trebali bi slušati naše gospodarstvenike. Nezadovoljstvo Koprivničanaca trebao bi netko ozbiljno shvatiti – rekao je Pal.

čitam...