Jakšić o koprivničkim vrtićima: Imamo najkvalitetniju uslugu u Hrvatskoj!

17:35h
0
ZAmjenik gradonačelnice Mišel Jakšić prilikom obilaska Dječjeg vrtića Tratinčica // Foto: www.koprivnica.hr

Zamjenik koprivničke gradonačelnice Mišel Jakšić obišao je gradski Dječji vrtić Tratinčicu kako bi se uvjerio je li sve spremno za početak nove pedagoške godine.

Nakon obilaska javnosti je izrekao svoje dojmove:

– Kao i sve u životu, uvijek može biti bolje, ali u našim vrtićima stanje je definitivno jako dobro i mislim da imamo najkvalitetniju uslugu kad su u pitanju vrtići u Hrvatskoj.

I iako na posljednjim upisima za svu djecu nije bilo mjesta, u gradskoj upravi se itekako razmišlja ima li potrebe za izgradnju novog vrtića:

– Nažalost nisu dobila sva djeca mjesto u vrtiću, ako gledamo na način da i roditelji gdje jedan radi bi htjeli mjesto u vrtiću, ali nadam se da ćemo u skorije vrijeme imati to riješeno, kroz privatnu ili društvenu inicijativu.

No izgleda da u gradskoj upravi itekako računaju na privatnu inicijativu, pa tako vjeruju i da će privatni vrtić zadovoljiti zakonske uvjete i – kao što je i najavljivano, početi raditi od ove jeseni:

– S obzirom na broj koji sam čuo da bi pohađao taj vrtić, mislim da nakon toga više nećemo imati slobodnih vrtićaraca ovome u gradu da bi popunjavali neke nove vrtiće.

Dobra je vijest da cijena vrtića u Koprivnici ostaje ista kao i prošle pedagoške godine. Inače, gradski će vrtići biti zatvoreni posljednja tri kolovoška dana, kako bi u potpunosti spremni dočekali novih oko 850 polaznika koji će od 1. rujna pohađati objekte gradskog vrtića Tratinčica.

Izvor: www.radio-drava.hr 

Za radove u vrtićima 111.000 kuna

Ljetni mjeseci prilika su da se obave potrebni radovi kako bi sve bilo spremno za početak nove pedagoške godine koja započinje 1. rujna.

U centralnom objektu Dječjeg vrtića Tratinčica u tijeku su radovi na bojanju soba i sanaciji stropova u administrativnom dijelu objekta.

– To je ono što nismo uspjeli riješiti prošle godine kad smo rješavali krovište i prostore u kojima borave djeca – istaknula je ravnateljica Slavica Mihalec Kanižaj.

Također, pri kraju su radovi na postavljanju keramičkih pločica u tehničkom dijelu objekta i postavljanje rasvjete na terasama u objektu Tratinčica. U Ulici I. Generalića radnici će do početka nove pedagoške godine postaviti antitraumatske podloge ispod dječjih sprava (ljuljački) i obojiti terase objekta.

U lipnju je ugrađen spremnik tople vode u objektu Tratinčica, u srpnju je izvedeno ozvučenje u objektu Loptica, asfaltiranje dvorišta u objektu Pčelica u opatičkoj ulici, građevinski radovi na sanaciji zidova u sanitarnim prostorima u skupinama u Ulici F. Mraza.

Od Arbora Sirač (udruge tjelesnih invalida) Dječji vrtić Tratinčica naručio je obiteljske kutiće; mali stolić i stolice (oprema i didaktika) za 16 skupina u vrijednosti 12.500,00 kuna (sa PDV-om).

Obrtnička škola, za početak nove pedagoške godine, izradila je namještaj za 2 jasličke skupine (Maslačak i Zvončić).

Dječji vrtić uložio je u materijal oko 28.000,00 kuna (sa PDV-om), a Obrtnička škola je besplatno izradila namještaj. Tako se nastavlja dugogodišnja suradnja sa Obrtničkom školom iz Koprivnice.

U radove će se uložiti oko 111.000,00 kuna sukladno Planu nabave Dječjeg vrtića Tratinčica za 2014. godinu.

Izvor: www.koprivnica.hr