Jakšić o ovrhi zbog Galerije: Nikakva lova nije skinuta s gradskog računa

10:42h
0
Zgrada Galerije Koprivnica // Foto: Mario Kos

Ovih dana došlo je do novog zapleta ”slučaja Galerija”, odnosno presude Vrhovnog suda koji je odredio da Muzej grada Koprivnice poduzetniku Zvonimiru Prki mora isplatiti 1,4 milijuna kuna odštete.

Prka je 90-ih godina prošlog stoljeća iznajmio prizemlje zgrade Galerije Koprivnica na Zrinskom trgu 9, gdje je imao kavanu. Nakon raskidanja ugovora o najmu zatražio je odštetu za ulaganja, a nakon 16-godišnjeg sudskog spora Vrhovni je sud presudio u njegovu korist.

Tjednik Mali podravski u petak je objavio kako je Prka ovrhom skinuo s računa Grada 1,4 milijuna kuna. List donosi kako su sredstva blokirana nalogom Fine, u skladu s odredbama ovršnog zakona.

Novinarima je tu vijest prokomentirao Mišel Jakšić, zamjenik koprivničke gradonačelnice.

– To nije točna informacija, ali dobro, puno smo o tome pričali. Mi smo dobili dopis da je pokrenuta ovrha i da rezerviramo sredstva. Mi smo sredstva kao takva rezervirali i, kao što vidite, sve što je trebalo biti plaćeno iz gradskog proračuna je plaćeno. U tijeku su pregovori između odvjetničkih timova gospodina Prke i Grada Koprivnice da se čim bezbolnije i čim jednostavnije riješi ova nastala pravna zavrzlama. Nikakvog straha nema, nikakvih problema u funkcioniranju Grada nema, i nije skinuta nikakva lova s gradskog računa – rekao je dogradonačelnik Jakšić.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW