RADNI SASTANAK

Jakšić o projektu Aglomeracija Koprivnica: To će biti najveći europski projekt u povijesti grada i u povijesti županije

Aglomeracija Koprivnica po gabaritima Europske komisije postala je veliki projekt što je stavlja u jedan viši nivo važnosti, potencijala, i samog značaja za razvoj ovoga kraja, kazao je gradonačelnik.

14:18h
0
Foto: Grad Koprivnica

Radni sastanak na temu projekta Aglomeracija Koprivnica održan je danas u gradskoj upravi.

Sastanku su uz gradonačelnika Mišela Jakšića, direktora Koprivničkih voda Zdravka Petrasa i pročelnika UO za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislava Golubića prisustvovali i zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić i voditelj Sektora za projekte sufinancirane sredstvima EU u Hrvatskim vodama Dinko Polić.

– Danas smo održali još jedan radni sastanak s Davorom Vukmirićem, zamjenikom generalnog direktora Hrvatskih voda koji je sa sobom doveo i jednog od svojih najbližih suradnika gospodina Dinka Polića. Cijelo vrijeme smo u kontaktu i s našim saborskim zastupnicima, primarno s Brankom Hrgom koji nam pomaže u tim nekim šumama hrvatske birokracije koju imamo – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Istaknuo je kako ga veseli rad po zadanom hodogramu te kako se sve što se do sada radilo i pričalo pokazuje jer je Aglomeracija Koprivnica po gabaritima Europske komisije postala veliki projekt što je stavlja u jedan viši nivo važnosti, potencijala, i samog značaja za razvoj ovoga kraja.

– Vjerujem kad cijela priča konačno krene s prvom lopatom da ćemo moći biti zadovoljni i s ogromnim infrastrukturnim iskorakom u životu grada i naših okolnih općina, ali i s pokazateljom koliko je ovaj kraj povukao sredstava jer to će biti najveći europski projekt u povijesti grada i u povijesti županije – dodao je Jakšić.

Davor Vukmirić je, potom, izjavio kako su napravljeni veliki koraci zbog kojih nijedan problem nije nepremostiv.

– Ono što je novost u odnosu na ranije moje dolaske i ono što smo ovdje kroz tu zajedničku suradnju napravili je da je projekt konačno definiran kao veliki projekt. Samim time on će zbog svih ostalih momenata koji stoje pred njim i spram Europske komisije, zahtijevati na IQR-u nekih minimum tri do šest mjeseci daljnjih analiza i priprema. Međutim, to je redovna procedura koja neće ni na koji način reaktivirati ili donijeti neke nove probleme, nego jednostavno samim tim kroz taj obuhvat i sve ostalo što predstoji, stvoriti pretpostavke za jedan civilizacijski iskorak koji građani Koprivnice zaslužuju, ali i za gospodarski razvitak ove regije – istaknuo je Vukmirić.

Zaključno je dodao kako su vrata Hrvatskih voda za sve širom otvorena, pri čemu očekuje da se timski projekt dovede do kraja.

čitam...
Loading...