Gorka dobrodošlica premijeru

Jakšić i Pal: Plenković dolazi samo zbog otvaranja tvornice, a do danas iz državne uprave nismo dobili ni jedan odgovor ni na jedno pitanje

Brze ceste do Koprivnice u proračunu nema, ne znamo u kojem smjeru dalje ide Podravka jer za nju ne postoji jasna strategija, kao što ni ne dobivamo odgovore na pitanja što je s Piškornicom. Sutra bi premijer mogao dati odgovore na ta pitanja, Jakšićev je stav.

14:39h
0
Ivan Pal i Mišel Jakšić // Foto: Matija Gudlin

Mišel Jakšić koji obnaša dužnost gradonačelnika te zamjenik župana Ivan Pal danas su pozvali novinare, kako bi putem medija zaželjeli dobrodošlicu Andreju Plenkoviću povodom njegovog posjeta Koprivnici i otvorenju nove Belupove tvornice, ali i razočaranje odnosom Vlade prema Koprivnici odnosno Koprivničko-križevačkoj županiji.


Jakšić je čestitao zaposlenicima Belupa i Podravke na velikoj investiciji koja puno znači za Koprivnicu i izrazio zadovoljstvo otvaranjem novih radnih mjesta.

Također, istaknuo je kako je Gradu velika čast kad predstavnik državnih institucija dolazi u Koprivnicu te poželio premijeru Plenkoviću dobrodošlicu, ali ne bez zamjerke.

– Nažalost, premijer dolazi samo zbog otvaranja tvornice isključivo zahvaljujući radu lokalnih ljudi, a do danas nismo dobili ni jedan odgovor ni na jedno pitanje koja smo uputili ministrima i samom premijeru. Plenković je svojedobno prozvao Karamarka da je cijela zemlja taoc njegove ambicije i da tome ne može biti tako, dok je danas i njegova vjerodostojnost poljuljana jer u Saboru imamo situaciju gdje je cijela zemlja talac samo jedne osobe i njegove želje za vlašću – izjavio je Jakšić.

Jakšić kaže da komunikacija s premijerom nikad nije bila obostrana // Foto: Matija Gudlin

Skrenuo je pažnju na to kako je prošli tjedan potpisan papir težak milijardu i pol kuna kao jamstvo Glasnoviću, dok je ovaj kraj ponovno izostavljen i zaboravljen.

– Prema našim saznanjima, brze ceste do Koprivnice u proračunu nema, ne znamo u kojem smjeru dalje ide Podravka jer za nju ne postoji jasna strategija, osim da spašava Agrokor i druge u ovoj zemlji, kao što ni ne dobivamo odgovore na pitanja što je s Piškornicom. Sutra bi premijer mogao dati odgovore na ta pitanja – Jakšićev je stav, dok za nedostatak istoga proziva saborske zastupnike ovoga kraja Branka Hrga, Damira Felaka i Željka Lackovića, što nisu postavili ultimatum podrškom za “krpanje većine”.

O dolasku premijera i stavu Vlade prema Podravini i Prigorju, izjasnio se i dožupan Ivan Pal.

– Vrijeme je i mjesto da premijer bude u našoj županiji povodom ovakvog događaja jer je ovo veliki dan za Koprivnicu i jedna od najvećih investicija u nas, no žalim što, osim Marića zbog Podravke, ni jedan ministar nije bio u sjedištu naše županije – primijetio je Pal i dodao kako je Plenkoviću prilikom jednog posjeta skrenuta pažnja na kritične točke ovog kraja, bolnicu i škole, no bez odjeka.

Pal izvještava da alternative za gradnju škola nema // Foto: Matija Gudlin

–  Imali smo kompletno pripremljenu dokumentaciju za pedijatriju, no ona danas više u proračunu, niti igdje drugdje u planovima postoji. Što se tiče javno-privatnog partnerstva, to je bio jedini model kroz koji je naša Županija mogla graditi škole, a alternative nema, a šansa za povlačenje sredstava iz EU je propuštena – razočaran je dožupan gubitkom pet milijuna kuna koje su trebali dobiti ugovorom potpisanim s Ministarstvom, dajući tako do znanja da Županija i Grad neće u dogledno vrijeme bez alternative moći krenuti u gradnju škola.

Što se dolaska Jakšića i Pala na sutrašnje otvorenje tiče, dožupanov dolazak će izostati kako planira prisustovati proslavi COOR-a “Podravsko sunce”, dok je v.d. gradonačelnika najavio svoj dolazak.

– Pokušat ću ondje razgovarati s premijerom, ali ne očekujem apsolutno ništa. Kao gradska uprava poslali smo mu u prosincu otvoreno pismo na koje nismo nikad dobili odgovor. Naša komunikacija s ministarstvima se svodi samo na pisanije bez odgovora – zaključio je Jakšić, rekavši kako je ministra Dobrovića Piškornica zanimala samo u predizbornoj kampanji, a po tom pitanju nije poduzeo ništa.

čitam...