u pozitivi smo

Jakšić sa suradnicima posjetio radove na području grada vrijedne više od 35 milijuna kuna: Imamo financijsku snagu za važne investicije

Pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno redarstvo Tomislav Golubić objasnio je tehničke detalje. 

15:30h
0
Foto: Helena Jošt
Foto: Helena Jošt

Gradonačelnik Mišel Jakšić danas je obišao radove i to ulicu Starigrad–Reka, rekonstrukcija spojne prometnice između naselja Starigrad i naselja Reka, Bakovčica Uređenje Bilogorske ulice, Kampus–Izgradnja Inkubatora kreativnih industrija, Voćarski put–Izgradnja prometnice u Ulici Voćarski put, Vinogradska ulica–KC Vode, izgradnja kanalizacije. Tim se povodom novinarima obratio s pozitivnim rezultatima.

– Ovo što sada vidimo ispunjuje me optimizmom. U 2018. godini imali smo porast prihoda od redovitog poslovanja za 16 posto, što znači da smo ostali u dobroj pozitivi. Ono što posebno veseli je da smo imali porast na porez na dohodak za sedam posto. Snaga našeg gospodarstva je velika. Smanjili smo kreditnu zaduženost za oko 10 milijuna kuna, što su rekordno niske stope zaduženosti za naš grad. Možemo reći da imamo financijske snage da ostvarimo investicije od kojih je primarna OŠ na Podolicama. Važni su i EU projekti, skoro 90 milijuna kuna smo povukli sredstava. Izvorni prihod proračuna jednak onome što je naš tim i tim naših tvrtki donio u Koprivnicu kroz europski novac. Inkubator je najveća investicija koju imamo u Koprivnici što se tiče europskih projekata. On puno znači za stvaranje pozitivnije poduzetničke klime. Tu je i obnova OŠ Braće Radić, krećemo s izgradnjom novog vrtića u Starigradu i reciklažnog dvorišta i dr. Danas obilazimo investicije u vrijednosti oko 35 milijuna kuna – rekao je Jakšić.

Foto: Helena Jošt
Foto: Helena Jošt

Pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno redarstvo Tomislav Golubić objasnio je tehničke detalje.

– Radovi idu na više lokacija u gradu. Spojna cesta Starigrad-Reka trenutno je u fazi pripreme asfaltiranja, postavljeni su rubnjaci. Očekujemo završetak radova u kolovozu. Radovi u Bakovčicama su počeli prošle godine, trenutno smo u fazi pripreme asfaltiranja u zadnjoj trećini prometnice, vjerujem da će biti uređeno do kraja travnja. Građevinske radove na Inkubatoru planiramo završiti do lipnja, a do rujna će kompletno biti gotov. U Voćarskom putu teku pripreme za asfaltiranje, a tijekom ljeta će biti gotovo – istaknuo je Golubić.

Foto: Helena Jošt
Foto: Helena Jošt

Predsjednik Uprave KC Voda Zdravko Petras više je rekao o izgradnji kanalizacije u Vinogradskoj ulici.

Koprivničke vode u 2019. godini planirale su utrošiti 14,2 milijuna kuna za izgradnju vodokomunalne infrastrukture. Jedna od najvažnijih investicija je izgradnja prve faze kanalizacijske mreže mjesnog odbora Vinica. Radovi su prošle godine, a ove ih nastavljamo. Vrijednost je tri milijuna kuna, a s prvom fazom završavamo do ljeta. Odmah ćemo zatim započetim s drugom fazom kojoj je vrijednost dva milijuna kuna – naglasio je Petras.

Foto: Helena Jošt
Foto: Helena Jošt

Radove su obišle i zamjenice gradonačelnika Melita Samoborec i Ksenija Ostriž, Predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal, Pročelnik Upravnog odjela za financije, gospodarstvo i europske poslove Zdravko Punčikar i Predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec.

Foto: Helena Jošt
Foto: Helena Jošt
Foto: Helena Jošt
Foto: Helena Jošt
Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW