VIKEND PRED POPUŠTANJE MJERA

Jakšić: Vlada poručuje poduzetnicima da je jedini sposoban poduzetnik u Hrvatskoj upravo javni sektor

Ako Vlada misli da je spora i neučinkovita administracija doista sposobna 90% od 45 milijardi kuna pametno i brzo kroz javne projekte iskoristiti kako bi se spriječio opći slom sustava, onda smo u ozbiljnom problemu - to se, čini mi se, zove utopija -smatra gradonačelnik

10:36h
0
Foto: Ivan Balija
Mišel Jakšić // Foto: Ivan Balija

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić osvrnuo se danas putem profila na Facebooku na činjenicu da nas tek nekoliko dana dijeli od ponedjeljka, 01. ožujka, kada je najavljeno popuštanje određenog dijela mjera, a neke stvari još uvijek nisu jasne.

– U vikend pred popuštanje mjera (terasa može, kafić ne, teretana može, sajam na otvorenom ne???) ulazimo bez ikakve informacije o kompenzacijskim mjerama za poduzetnike (ugostitelje osobito) za ožujak. Kad tome dodate podatak da u predloženom Planu za oporavak teškom 45 milijarde kuna, Vlada namjerava poduzetnicima dati samo do 10% kroz izravne poticaje, a već sada su najavili otpuštanje radnika u ožujku, jasno je da je stanje neodrživo!

Ako Vlada misli da je spora i neučinkovita administracija doista sposobna 90% od 45 milijardi kuna pametno i brzo kroz javne projekte iskoristiti kako bi se spriječio opći slom sustava, onda smo u ozbiljnom problemu – to se, čini mi se, zove utopija.

Budući da znamo da je utopijska dimenzija uvijek bila sastavnica svih inačica socijalizma, ovakva raspodjela EU novca za izlazak iz krize, put je ravno u socijalističku privredu. Ili Vlada ovime poručuje poduzetnicima da je jedini sposoban poduzetnik u Hrvatskoj upravo javni sektor. Daleko smo došli – poručio je Jakšić.