dosta mu je svega

Jakšić zbog brze cestom opleo po Vladi i Butkoviću: Kad treba kadrovirati Koprivnicu nađete na karti, ali kad treba ulagati našem se gradu gubi svaki trag

Brza cesta jedna je od najdužih priča ovih krajeva koja traje skoro tri desetljeća, a još je uvijek bez konačnog i sretnog završetka, kaže Jakšić

12:34h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Rujan se pomalo bliži kraju, a radovi na brzoj cesti do Kloštra Vojakovačkog, unatoč novim obećanjima, još nisu počeli. Očito nam svima u Podravini iz HC-a bacaju pijesak u oči, a ta obećanja očito se dozlogrdila i koprivničkom gradonačelniku Mišelu Jakšiću, koji je resornom ministru Olegu Butkoviću u saborsku proceduru uputio zastupničko pitanje vezano uz ovaj projekt.

Naveo je da je Koprivnica zahvaljujući svojoj industrijskoj proizvodnji oduvijek bila gospodarski značajan grad, u kojem svake godine raste izvoz domaćih tvrtki, gospodarstvo bilježi rast prihoda, a raste i broj poduzetnika i obrtnika.

– S razlogom se postavlja pitanja zašto Koprivnica, kao značajna točka gospodarstva, nema adekvatnu prometnu povezanost. Naša Podravka, koju su gradile generacije Podravki i Podravaca, najbolji je dokaz kako Vlada uvijek na karti pronađe Koprivnicu kad treba kadrovirati, ali kad treba ulagati, našem gradu gubi se svaki trag. Država iz Koprivnice uzima, a da pritom ništa ne ulaže. Vlada koja se poziva na gospodarstvo ne daje ništa konkretno da to isto gospodarstvo zajedno razvijamo i gradimo. Brza cesta jedna je od najdužih priča ovih krajeva koja traje skoro tri desetljeća, a još je uvijek bez konačnog i sretnog završetka. Najjača je to poruka našim građanima od Vlade, poruka je to glasačima od HDZ-a čiju je listu na izborima nosio Gordan Jandroković, koji ni ne zna da bi trebalo graditi cestu prema Koprivnici – poručio je Jakšić.

Dodao je kako je unazad nekoliko godina sudjelovao na nekoliko radnih sastanaka s premijerom i ministrom resornog ministarstva i da je Grad Koprivnica ponudio suradnju i pomoć u svim segmentima realizacije navedenog projekta. Rečeno mu je da za to nema potrebe jer sve ide prema planu.

– Svi jako dobro znamo koliko brza cesta znači za naš grad, županiju, kraj i sve ljude koji tu žive i rade. Zaslužili smo brzu cestu, zaslužili smo da se financijska sredstva koja pune državnu blagajnu vrate kroz ovu investiciju. Do sada smo dobivali samo obećanja, sada očekujemo da se investicija realizira – zaključio je Jakšić.

Vidjet ćemo što će Butković reći na ove oštre prozivke, a sukladno tome hoće li se i radnici uskoro pojaviti na trasi koja bi trebala povezivati Križevce s Kloštrom Vojakovačkim.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW