-1 C
Koprivnica
Nedjelja, 3. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
dosta mu je svega

Jakšić zbog brze cestom opleo po Vladi i Butkoviću: Kad treba kadrovirati Koprivnicu nađete na karti, ali kad treba ulagati našem se gradu gubi svaki trag
J

Brza cesta jedna je od najdužih priča ovih krajeva koja traje skoro tri desetljeća, a još je uvijek bez konačnog i sretnog završetka, kaže Jakšić

Ne propustite

Rujan se pomalo bliži kraju, a radovi na brzoj cesti do Kloštra Vojakovačkog, unatoč novim obećanjima, još nisu počeli. Očito nam svima u Podravini iz HC-a bacaju pijesak u oči, a ta obećanja očito se dozlogrdila i koprivničkom gradonačelniku Mišelu Jakšiću, koji je resornom ministru Olegu Butkoviću u saborsku proceduru uputio zastupničko pitanje vezano uz ovaj projekt.

Naveo je da je Koprivnica zahvaljujući svojoj industrijskoj proizvodnji oduvijek bila gospodarski značajan grad, u kojem svake godine raste izvoz domaćih tvrtki, gospodarstvo bilježi rast prihoda, a raste i broj poduzetnika i obrtnika.

– S razlogom se postavlja pitanja zašto Koprivnica, kao značajna točka gospodarstva, nema adekvatnu prometnu povezanost. Naša Podravka, koju su gradile generacije Podravki i Podravaca, najbolji je dokaz kako Vlada uvijek na karti pronađe Koprivnicu kad treba kadrovirati, ali kad treba ulagati, našem gradu gubi se svaki trag. Država iz Koprivnice uzima, a da pritom ništa ne ulaže. Vlada koja se poziva na gospodarstvo ne daje ništa konkretno da to isto gospodarstvo zajedno razvijamo i gradimo. Brza cesta jedna je od najdužih priča ovih krajeva koja traje skoro tri desetljeća, a još je uvijek bez konačnog i sretnog završetka. Najjača je to poruka našim građanima od Vlade, poruka je to glasačima od HDZ-a čiju je listu na izborima nosio Gordan Jandroković, koji ni ne zna da bi trebalo graditi cestu prema Koprivnici – poručio je Jakšić.

Dodao je kako je unazad nekoliko godina sudjelovao na nekoliko radnih sastanaka s premijerom i ministrom resornog ministarstva i da je Grad Koprivnica ponudio suradnju i pomoć u svim segmentima realizacije navedenog projekta. Rečeno mu je da za to nema potrebe jer sve ide prema planu.

– Svi jako dobro znamo koliko brza cesta znači za naš grad, županiju, kraj i sve ljude koji tu žive i rade. Zaslužili smo brzu cestu, zaslužili smo da se financijska sredstva koja pune državnu blagajnu vrate kroz ovu investiciju. Do sada smo dobivali samo obećanja, sada očekujemo da se investicija realizira – zaključio je Jakšić.

Vidjet ćemo što će Butković reći na ove oštre prozivke, a sukladno tome hoće li se i radnici uskoro pojaviti na trasi koja bi trebala povezivati Križevce s Kloštrom Vojakovačkim.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Optužnica

Mladići se “prikopčali” na cjevovod i istočili 600 litara plinskog kondenzata kraj Đurđevca, policija ih uhvatila na djelu

Dva mladića suočena su s optužnicom zbog krađe u kojoj ih je zatekla i policija. Optužnicu je podiglo Općinsko državno...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti