Na sjednici

Jakšićev prvi istup u Saboru: Nema niti jednog projekta za Koprivničko-križevačku županiju, a Vlada još uzima i novac iz Podravke

Dodao je i da Koprivnica ima odlične rezultate kada se gleda gospodarenje otpadom, no to je problem kojim se država mora pozabaviti.

10:00h
0
Screenshot

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić jučer je imao svoj prvi istup u Hrvatskom saboru kao zastupnik oporbe.

U svom se obraćanju dotaknuo tema vezanih za Podravinu i Prigorje i zamjerio vladajućima i Andreju Plenkoviću što ne obraćaju dovoljno pozornosti na taj kraj.

– Glavni razlog zašto ne mogu podržati ovu vladu je sjever. Sjever je spomenut u programu ove vlade vjerojatno zato što su dvije mini strančice sa sjevera ušle u većinu ove vlade pa su tražile da se on negdje spomene. Nisam vidio niti jedan projekt Koprivničko-križevačke županije, niti jedan projekt Međimurske županije. Volio bih znati gdje je brza cesta do Koprivnice i Đurđevca, kada će Sveučilište Sjever po studentu dobivati isto kao i druga javna sveučilišta u Hrvatskoj, što vlada planira napraviti s Piškornicom koja postaje ekološka bomba – izjavio je Jakšić.

Dodao je i da Koprivnica ima odlične rezultate kada se gleda gospodarenje otpadom, no to je problem kojim se država mora pozabaviti.

– Zanima me i kako ćemo doći do 55 posto odvojenog otpada. Mogu ispred Koprivnice reći da smo mi sada na 52 posto, a znamo da u Hrvatskoj imamo Marišćinu, imamo Kaštijun i na mom sjeveru imamo Piškornicu, koja je navodni strateški projekt Republike Hrvatske, a o kojemu više ne priča apsolutno nitko – dodao je.

Zamjerio je državi i povlačenje dobiti iz Podravke, s kojom će se na kraju graditi neki drugi projekti u drugim krajevima Hrvatske.

– Imali smo skupštinu dioničara Podravke gdje su se pojavili predstavnici države i protivno prijedlogu Uprave izglasali da država povlači dobit. Meni je to razumljivo jer treba i država od nekud skupiti sredstva za koronakrizu. Danas smo vidjeli program vlade, brza cesta do Bjelovara je unutra, do Koprivnice nije, mislim da je to dovoljno jasna poruka – rekao je Jakšić.

čitam...