-3.7 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Zelena piškornica

Jakupić pozvao mještane općine na referendum o izgradnji RCGO-a Piškornica: Mi smo zamišljeni da budemo kanta za smeće, tome treba stati na kraj
J

Ne propustite

Predstavnik udruge zelena Piškornica, koprivnički liječnik Ivica Jakupić osvrnuo se na gotovo godinu dana postojanja udruge. Tako je naveo kako je održano više sastanaka vezanih uz temu Centra za gospodarenje otpada na Piškornici, ali i na nacionalnoj razini i brojne aktivnosti poput prosvjeda 7. studenog 2017. godine ispred Gradske vijećnice te 16. prosinca ispred sanacijskog odlagališta. Naglasio je kako udruga postoji od 20. studenog, stoga će uskoro djelovati punih godinu dana.

- Oglas -

– Naša udruga želi se referirati na dolazak ministra za zaštitu okoliša Tomislava Ćorića prošli tjedan u našu županiju i davanje podrške projektu Centra za gospodarenje otpadom Piškornica, dok smo mi protiv izgradnje i oživljenja toga projekta – rekao je dr. Jakupić.

Inicijativa za raspisivanje lokalnoga referenduma tema je o kojoj se puno priča u posljednje vrijeme. Jakupić je rekao kako su odlučili pitati mještane općine Koprivnički Ivanec jesu li za izgradnju Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica. Naveo je da će inicirati raspisivanje lokalnog referenduma sa skupljenih 300 potpisa građana ili 20 posto biračkoga tijela. Zatim se čeka odobrenje referenduma državnih tijela, a rok je 60 dana. Pitanje koje će biti postavljeno je: ‘Da li ste protiv izgradnje RCGO-a Piškornica?’

Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

– Županijski referendum koji smo mi podržali je bila inicijativa Željka Lackovića, no nažalost ispada da je to bila inicijativa koja nije dobila podršku, a možda je i Lacković sam odustao od te ideje. Pogotovo u svijetlu njegove reakcije ili ne reakcije na već spomenutom sastanku ministra Ćorića sa županom, gradonačelnicima i ostalim predstavnicima lokalne vlasti. Na tom sastanku Lacković ničim nije spomenuo da je i dalje zagovornik županijskoga referenduma – konstatirao je dr. Jakupić.

- Oglas -

Dodao je da Mreža, SDP i HDZ na razini grada također nisu ni na koji način oponirali ministru Ćoriću i iz toga se može iščitati da oni koji nisu dali podršku projektu nisu ni oponirali.

Foto: Facebook

Istaknuo je kako županijski referendum koji se očito neće provesti pokazuje strah županijskih i lokalnih vlasti da pitaju građane slažu li se s projektom, a zanimljivo je da vlast uporno ponavlja da sluša glas naroda.

Dr. Jakupić kaže kako bi župan Koren, gradonačelnik Jakšić i ministar Ćorić i drugi koji su uključeni u projekt trebali objasniti kakve koristi ima izgradnja RCGO-a Piškornica jer uvijek naglašavaju da je to velika korist za lokalnu zajednicu, ali nikad ne navode koja je to korist.  Iz toga, kako kaže, se iščitava da je to velika korist za njih, očito financijski interes.

Zaključio je kako lokalni političari ne misle štititi narod od Piškornice te je pozvao mještane da podrže referendum te da ne podrže izgradnju RCGO-a Piškornica.

– Već drugi tjedan krećemo s motivacijskim pismom, a unutar dva tjedna počinjemo skupljati potpise – zaključio je on.

Dodao je kako smo zamišljeni da budemo kanta za smeće te da poziva mještane da tome konačno stanu na kraj.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
čitam...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kašmirov kaput boje magnolije nije za svaki dan, Alenka ne treba povod za dobro se srediti

Kašmirov kaput boje magnolije nije za svakoga niti za svaki dan, no naša sugrađanka Alenka uvijek nam svojom pojavom...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti