Raskol u HDZ-u

Jandroković danas dolazi u Koprivnicu da bi objelodanio koga će HDZ podržati kao kandidata za župana

13:21h
0
Gordan Jandroković // Foto: Valentina Blažek

Na Županijskom predsjedništvu HDZ-a danas u poslijepodnevnim satima trebala bi se donijeti odluka o kandidatu za župana Koprivničko-križevačke županije na predstojećim lokalnim izborima.

O tome hoće li imati kandidata iz svojih redova ili će dati podršku županu Darku Korenu i njegovoj Mreži nezavisnih lista, danas će javnost obavijestiti Gordan Jandroković, glavni tajnik HDZ-a.

Zajedno sa dožupanom i šefom županijskog HDZ-a Darkom Sobotom, dati će izjavu za javnost u 18 sati u prostorima stranke u Koprivnici.

– Ne mogu vam još ništa otkriti. Na predsjedništvu ćemo vidjeti kakva je situacija i donijeti najbolju odluku za lokalne izbore, s čime ćemo i izaći u javnost – rekao nam je Sobota.

Darko Sobota na osnivanju Mreže // Foto: Matija Gudlin

Dodao je kako je Jandroković u obilasku Županijskih odbora pa je iz tog razloga danas u Koprivnici te kako to nije povezano s izborima.

Podsjetimo, već je poznato da je osnivanje Korenove mreže izazvalo raskol u HDZ-u, gdje jedan dio članstva, uključujući i gradski odbor inzistira da HDZ mora imati svojeg kandidata, dok drugi dio, uključujući i Sobotu, podržava Korena.

Što će se iznjedriti nakon današnjeg predsjedništva, ostaje za vidjeti.

čitam...