Jasna Bilušić & New Deal u petak u Starsu

20:35h
0
Jasna Bilušić

Jazz klub Koprivnica 12. rujna koncertom Jasne Bilušić i sastava New Deal (Saša Borovec – kontrabas i Hrvoje Galler – klavir) na ljetnoj terasi Starsa 2002 na glavnom koprivničkom gradskom trgu zatvara ljetni ciklus koncerata “Jazz From The Woods” u Koprivnici.

Ovog puta u Koprivnici gostuje istaknuta hrvatska jazz pjevačica i glumica Jasna Bilušić.

Glazbom se profesionalno počela baviti od 1988. godine, kada u kultnom zagrebačkom klubu BP Club započinje svoju karijeru. Od 1990. godine stalni je član ansambla Gradskog kazališta ‘Komedija’, u kojemu je nastupila na brojnim svjetskim i domaćim kazališnim predstavama. Glumila je i u nekoliko hrvatskih filmova i stranih koprodukcija. Nastupa na brojnim radio dramama, a aktivna je i na TV-u, gdje glumi u nekoliko hrvatskih serija, vodi zabavne i glazbene programe (U dobrom društvu HTV, Cro-session HTV), a svojim glasom doprinosi brojnim sinkronizacijama animiranih filmova. Jasna Bilušić svestrana je hrvatska umjetnica,te je vrlo aktivna na hrvatskoj glazbenoj sceni gdje obuhvaća brojne stilove glazbe (blues, funky, rock and roll, reggae, bossa nova i drugi). Tijekom svoje glazbene karijere snimila je po tri jazz i reggae albuma, a također je kao gost nastupila na brojnim izdanjima hrvatskih glazbenika. Godinama surađuje s Big bandom HRT-a, kao vokalna solistica, autorica tekstova, te voditeljica na koncertima. Jednu od svojih većih kazališnih uloga odigrala je u predstavi “Piaf” od britanske dramatičarke Pam Gems u režiji Lawrencea Kürua, gdje je oživotvorila lik slavne francuske šansonjerke Edith Piaf.

Jasna Bilušić se odlično snalazi u tradicionalnom i suvremenom jazzu, osjećajna je pjevačica balada, uvjerljiva u pjevanju vokaliza i scat improvizacija. No, bez obzira koji žanr ili pristup pjeva, to radi na osebujan i prepoznatljiv način, uvjerljivo i strastveno, svakoj pjesmi podarujući osoban karakter.

Koncert započinje u 21:00 sat, a ulaz je slobodan.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW