Ultimatum veterinarske inspekcije

Jasna Stubičar vapi za pomoći, želi zadržati životinje, a sama im ne može osigurati uvjete

14:30h
0
Dvorište Jasne Stubičar // Foto: Matija Gudlin

Ne znam odakle namaknuti novac kako bih mogla napraviti konkretne korake, a rok mi istječe za tjedan dana. Trčim na sve strane, zatražit ću i pomoć i razumijevanje Grada, a večeras vjerojatno krećemo i s čišćenjem dvorišta, očajna je J. Stubičar

Nakon što smo prošloga tjedna pisali o Jasni Stubičar, koja u zapuštenom dvorištu u Ivanjskoj ulici u Koprivnici životinje drži u nehumanim uvjetima, situacija se pomakla s mrtve točke, no ne nazire se sretan rasplet okolnosti.

– Gospođa je dobila rješenje prema kojem mora u roku od 18 dana u red dovesti dvorište te životinjama osigurati adekvatan smještaj, inače će joj biti oduzete – rekao nam je Josip Bunta, voditelj ureda Veterinarskog odjela u Koprivnici.

MARKETING EPODRAVINA.HR

Jasna, naime, u svom dvorištu ima na desetke mačaka koje drži zatvorene u sanducima u vlastitom izmetu te oko 20 pasa na kratkim lancima.

Veterinarska inspekcija je nakon dojave građana izašla na teren, no kažu da je to stari slučaj koji plijeni pažnju jer je na frekventnom mjestu u blizini Podravke, dok takvih slučajeva ima mnogo više nego nam se čini te ljudi ljubimce drže u još gorim uvjetima.

Za J. Stubičar kaže da ima drukčije poimanje realnosti te da ona misli da im pomaže, na njih troši svo svoje vrijeme i novac. Ona se nakon obavijesti pokrenula te u pomoć pozvala susjede, a obratila se i biologu Goranu Šafareku.

– Sad sam u velikoj stisci i imam puno posla. Ne znam bih li prvo čistila i uređivala dvorište, ili tražila gdje kakvu kuću na selu. Trebalo bi i životinje nekamo preseliti, prije nego li krenemo u čišćenje dvorišta. Sama sam, ostala sam bez majke početkom godine, a otac mi je u Domu te i on iziskuje određenu brigu i svakodnevne posjete – požalila se izgubljena Jasna Stubičar kojoj je stalo da životinje ostanu zbrinute.

Koprivnička zaštitinica životinja Maja Gašparić kaže, pak, ako joj i oduzmu životinje da ne zna kamo će s tolikim brojem pasa i mačaka te ne vidi rješenje.

– Ne znam odakle namaknuti novac kako bih mogla napraviti konkretne korake, a rok mi istječe za tjedan dana. Trčim na sve strane, zatražit ću i pomoć i razumijevanje Grada, a večeras vjerojatno krećemo i s čišćenjem dvorišta – očajna je gđa Stubičar te poziva svoje sugrađane da joj se jave ako znaju za neku povoljnu kućicu na selu ili u prirodi koja bi bila prikladna za njene štićenike.

Susjeda koja je željela ostati anonimna nam je rekla da gospođa Stubičar čak nema ni vodu u kući te da ju nosi od susjeda Franje Grobenskog koji jedini s njom komunicira i pomaže joj.

Grobesnki je ujedno prošloga tjedna počeo sjeći granje i visoku travu u njenom dvorištu, no tu je sve stalo, a dvorište je još uvijek zaraslo u šikarje, u kojem borave životinje.

Autori: Martina Maloča i Matija Gudlin

čitam...