0.7 C
Koprivnica
Utorak, 5. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Jastrebu priznanje „Junak Domovinskog rata“, bivšoj vojarni ime Davida Piskora
J

Ne propustite

Podravkina Udruga branitelja, u suradnji s ostalim braniteljskim udrugama, dodijelit će Priznanje Junak hrvatskog Domovinskog rata Mili Dedakoviću Jastrebu. Riječ je o ratnom zapovjedniku obrane Vukovara, jednom od najzaslužnijih hrvatskih ratnika koji su 1991. stvarali hrvatsku državu, stoji u priopćenju. Također, upozoravaju da Jastreb nije dobio čin generala, iako je u nemogućim uvjetima vodio obranu od tada jedne od najjačih armija u Europi.

Mile Dedaković Jastreb danas živi u Ferdinandovcu gdje se s obitelji bavi voćarstvom. Priznanje će mu biti dodijeljeno u studenome, a o točnom vremenu i mjestu uručenja priznanja naknadno će se dogovoriti. Dosad je ovo priznanje posthumno dodijeljeno dr Franji Tuđmanu i generalu Blagi Zadri; ratnoj bolnici Vukovar, Kati Šoljić, te generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

A Podravkina Udruga branitelja uputila je i prijedlog Gradu Koprivnici da kompleks bivše vojarne nazove po branitelju Davidu Piskoru. On je ubijen tijekom raketiranja vojarne 07. listopada 1991., bio je mlad čovjek od svega 21 godine i logično je da se prostor u kojemu će navodno biti studentsko učilište, nazove njegovim imenom, obrazložio je predsjednik Podravkine udruge branitelja Mladen Pavković istaknuvši da se taj prijedlog ne kosi s činjenicom da je taj prostor imenovan Trgom dr. Žarka Dolinara.

Izvor: Radio Drava

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Divna prigoda

FOTO Biskup Radoš krstio peto dijete u obitelji Seleš, Ivana i Ivan: Izazovno je imati veliku obitelj, a djeca su stvarno najveće bogatstvo

Advent je u župi svetog Jurja u Đurđevcu počeo na najljepši mogući način, krštenjem petog djeteta u obitelji Ivane...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti