Prestižna dodjela

JAVNA PRIZNANJA Predloženi su ovogodišnji dobitnici, Pavle Gaži postat će počasni građanin Koprivnice

Javna priznanja uručit će se dobitnicima na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Koprivnice povodom obilježavanja Dana Grada Koprivnice, 4. studenoga.

19:00h
0
Gradska vijećnica // Foto: Matija Gudlin

Koprivnički vijećnici u utorak će glasovati o dodjeli ovogodišnjih javnih priznanja, uključujući i počasnog građanina, medalje i plakete Grada Koprivnice.


Za počasnog građanina predložen je Pavle Gaži, za izuzetan doprinos razvoju gospodarstva i Grada Koprivnice, kako se navodi u obrazloženju. Gaži je već kao 20-godišnjak radio u Ministarstvu industrije u Zagrebu kao šef Stručnog odsjeka za školovanje prehrambenih radnika u Zagrebu i usko je surađivao s tek osnovanom Podravkom u Koprivnici, gdje je od 1957. do 1978. bio i generalni direktor tvrtke.

Za Medalje Grada Koprivnice predloženi su Anka Ledinski, Božidar Belec, Božidar Flis, Damir Jembrek, Damir Morić, Ivan Ledinski, Miroslav Restek, Zlatko Međimorec i Željko Crnjaković, svi za humanost i darivanje krvi, zatim ravnatelj Gimnazije Fran Galović Vjekoslav Robotić, za doprinos razvoju odgoja i obrazovanja u Gradu Koprivnici te Milica Pakasin, za doprinos razvoju borbi protiv alkoholizma.

Plakete Grada Koprivnice, ako vijećnici to potvrde, dobit će Koprivnička udruga za rekreativni sport KURS, DVD Štaglinec i DVD Starigrad te Krojački obrt Miran.

Javna priznanja uručit će se dobitnicima na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Koprivnice povodom obilježavanja Dana Grada Koprivnice, 4. studenoga.

čitam...