Potpisan sporazum

Javne vatrogasne postrojbe Koprivnice, Križevaca i Đurđevca dobivaju nova vozila

Ukupna vrijednost projekta je 256.260.000 kuna, a projekt je sufinancirala Europska unija iz Operativnog programa Konkurentnost i Kohezija (OPKK).

09:50h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

U Koprivničko-križevačku županiju će stići četiri nova vatrogasna vozila, i to već ove godine.

Rekao je to zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan, koji je zajedno sa zapovjednikom JVP-a Koprivnica Marijanom Kicivojem, zapovjednikom JVP-a Đurđevac Matijom Markešićem te Miroslavom Petračijem ispred JVP-a Križevci prisustvovao potpisivanju sporazuma o suradnji s vatrogasnim postrojbama na realizaciji projekta “Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH” u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020.

– Dobit ćemo jedno dugo i jedno kratko navalno vozilo, šumsko terensko vozilo i jednu autocisternu. Šumar će biti u Koprivnici, autocisterna i kratko navalno vozilo će biti u Križevcima i dugo navalno vozilo će biti u JVP Đurđevac. Kad Javne vatrogasne postrojbe preuzmu ta vozila, svoja starija vozila će dati na korištenje Dobrovoljnim vatrogasnim društvima s tog područja – kazao je zapovjednik Habijan.

Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su i glavni vatrogasni zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice  Slavko Tucaković te načelnik Sektora policijske tehnike i opreme Ministarstva unutarnjih poslova Robert Butković koji su naglasili važnost modernizacije koja će podići operativnu spremnost postrojbi. Ukupna vrijednost projekta je 256.260.000 kuna, a projekt je sufinancirala Europska unija iz Operativnog programa Konkurentnost i Kohezija (OPKK). Sporazum su potpisali predstavnici javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava kojima će biti isporučeno 94 novih vatrogasnih vozila.

čitam...