Integrativan Ludbreg

Na javnoj tribini govorit će se o prevenciji nasilja nad starijima

Razlog održavanja tribine jest činjenica da se sve više starijih osoba i umirovljenika nalazi u nepovoljnom položaju i često postaju žrtve nasilja.

14:54h
0
Ilustracija // Foto: Arhiva
Ilustracija // Foto: Arhiva

Javna tribina pod nazivom Prevencija nasilja nad starijim osobama održat će se u četvrtak u prostoru Centra za kulturu i informiranje Dragutin Novak s početkom u 9 sati.

Tribina se organizira u okvirima projekta Integrativan Ludbreg kojeg provodi Udruga umirovljenika i starijih osoba regije Ludbreg u suradnji s Gradom Ludbregom i Centrom za socijalnu skrb Ludbreg i posvećena je prevenciji nasilja nad starijim osobama u obitelji, zajednici, ustanovama te u društvu u cjelini.

Razlog održavanja tribine jest činjenica da se sve više starijih osoba i umirovljenika nalazi u nepovoljnom položaju i često postaju žrtve nasilja. Ovom tribinom nastojat će se osvijestiti javnost kako taj problem postoji posvuda oko nas i da moramo razviti sustav suzbijanja raznih oblika nasilja i ova tribina označava prvi korak u razvoju tog sustava.

Teme koje će se obrađivati odnose se na oblike i posljedice nasilja nad starijim osobama, zakonsko-pravnu zaštitu starijih osoba od nasilja i kaznenu odgovornost počinitelja, kako prevenirati nasilje nad starijim osobama i kako skinuti stigmu žrtve te potaknuti povećanje prijava počinitelja nadležnim tijelima.

Ovom tribinom želi se ukazati na potrebu zaštite žrtve, ukazati na posljedice koje ostaju kod žrtava nasilja i pokazati koji sve mehanizmi zaštite i oporavka postoje.

čitam...
Loading...